مکانیزم های بهبود تصویر دوربین مداربسته همانطور که از نام آنها مشخص است مکانیزم هایی هستند که در جهت افزایش کیفیت، قدرت تشخیص، رزولوشن تصویر، بهبود رنگ بندی یا خنثی سازی تاثیر المان های محیطی و نویز روی تصویر دوربین مورد استفاده قرار می گیرند. چنانچه شما از دوربین مداربسته استفاده میکنید (چه دوربین مداربسته لامپی و چه دوربین مداربسته مخفی)، شاید برایتان پیش آمده باشد که تصاویر تار، نویزدار و دارای پرش هستند یا ممکن است تصاویر در شب و روز کیفیت متفاوتی داشته باشند و حتی قابلیت تشخیص چهره توسط تصاویر ضبط شده وجود نداشته باشد. با آموزش نکاتی که در این مقاله برای شما شرح داده میشود میتوانید با مکانیزم های بهبود تصویر در دوربین مداربسته کیفیت تصاویر را بهبود بخشید.
لیستی از مکانیزم های مطرح بهبود کیفیت تصویر دوربین مداربسته
- قابلیت WDR
اکثر دوربینهای مدار بسته در فضای بسته و مقابل درب ورودی قرار دارند. وقتی شخصی از درب وارد میشود، چهرهاش سیاه و غیر قابل تشخیص است اما فضای بیرون بهراحتی قابل مشاهده است. تکنولوژی WDR اختلاف نور موجود در تصویر را جبران کرده و تصویر شفافی برای شما میسازد. سازندگان دوربین مداربسته دو عدد CCD داخل دوربین قرار میدهند که یکی از آنها قسمت تاریک تصویر و دیگری قسمت روشن تصویر را اسکن میکند. با استفاده ی همزمان از این دو، میتوانید یک تصویر باکیفیت و شفاف داشته باشید. خلاصه میتوان گفت این مکانیزم در جهت افزایش بازه داینامیک دوربین مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر مضر ضد نور در تصویر را کاهش می دهد.
- قابلیت DWDR
همانطور که در قسمت فوق در گزینه مربوط WDR اشاره شد، فرم دیجیتالی این تکنولوژی تحت عنوان DWDR ارائه شده که مخفف Digital Wide Dynamic Range است. نحوهی عملکرد آن به این شکل است که به جای استفاده از دوعدد CDD، ترکیب تصاویر تیره و روشن توسط نرم افزار صورت میگیرد. اگرچه سیستم DWDR مقرون به صرفهتر از WDR است، اما به طور کلی کیفیت تصاویر WDR به نسبت بالاتر است.
- کنترل بازده به طور خودکار AGC
زمانی که نور ورودی به دوربین مداربسته از حد مورد نیاز برای ایجاد تصویر کمتر می شود مکانیزمAGC به طور خودکار وارد عمل شده و سیگنال ورودی را تقویت میکند. این تقویت برای سیگنالهای ضعیف با ضریب بالاتروبرای سیگنال های قوی با ضریبا کوچکتر تا جایی انجام می شود که سیگنال ورودی ضعیف برای تشکیل تصویر به حدی استاندارد برسد.
البته همزمان با تقویت سیگنال، نویز هم تقویت میشود و از کیفیت تصویر کاسته میشود. بنابراین این موضوع با چالشهایی برای داشتن تصاویر با کیفیت بالا روبرو خواهد بود و کیفیت تصویر دوربین مداربسته در نوار پایین به شدت پایین می آید. با توجه به نوع تقویت کنندگی در مکانیزم AGC میزان نویز تولیدی در نور کم می تواند متفاوت باشد که این مطلب نشان از اهمیت تنظیم پارامترهای AGC است. به عبارت دیگر، AGC با گرفتن فیدبک از سیگنال خروجی، مقدار آن را در یک بازه مشخص تنظیم می کند.
- اصلاح نور پس زمینه BLC
در صورتی که تصویر دارای پس زمینه ای بسیار روشن باشد تاثیر آن در تصویر را حذف کرده و به بهبود تصویر در محیط هدف کمک می کند. یکی از مشکلاتی که همواره برای دوربین مداربسته هایی که در محلهای سرپوشیده با مجاورت منبع نور خارجی (مانند پنجرهها و دربهای ورودی) وجود دارد. پدیده نور مخالف می باشد. با قابلیت BLC دوربین مداربسته می تواند نور پس زمینه تصویر را جبران نماید و با کم یا زیاد نمودن خودکار نور پس زمینه تصویر واضح تری را در اختیار کاربر قرار می دهد.
هنگامی که در محدوده دید دوربین مداربسته منابع نوری مزاحم و مستقیم وجود داشته باشد. این امر باعث افت وضوح تصویر میشود. با فناوری BLC این منابع مزاحمپوشش داده شده و نور محیط متناسب با تصویر تنظیم میشود تا کیفیت تصویر در نقاط کم نور بهبود یابد
در دوربین مداربسته های فاقد فن آوری جبران بازگشت نور تابش نور شدید و بازگشت آن موجب میشود که دوربین مداربسته نتواند تصویر واضحی از محیط و اشیا پیرامون خود ارائه دهد. این مساله مشکلاتی را برای استفاده کنندگان از دوربینهای مدار بسته معمولی ایجاد می کند که عدم تمایشی پلاک اتومبیل ها یکی از آن مشکلات است.
دوربین مداربسته های که جهت خواندن پلاک اتومبیل به کار می روند، از فن آوری (HS-SBC) استفاده می کنند. این دوربینها، نور شدید چراغ های جلو اتومبیل را در مانیتور کاهش میدهند و با تنظیم خودکار نور، تصاویری به مراتب بهتر و واضح تر ایجاد می کنند. در تصویر پردازش شده، پلاک اتومبیل به وضوح قابل تشخیص است.
حذف نقاط پرنور در تصویر با فن آوری HLC
هنگامی که در محدوده دید دوربین مداربسته منابع نوری مستقیم و مزاحم وجود داشته باشد، این امر باعث عدم وضوح تصویر می شود. با فن آوری HLC می توان این منابع مزاحم را پوشش داده و نور محیطرا متناسب با تصویر تنظیم کرد. همان طور که در شکل زیر سمت چپ مشخص است، نور چراغ اتومبیل منجر به کاهش وضوح چهره شخص در تصویر شده است در حالی که فن آوری HLC با حذف مناطق با شدت نور بالا، چهره شخص در تصویر را واضح ساخته است
- بهبود کیفیت تصویر با DNR
در ابتدا گفتیم که افت کیفیت تصاویر دوربین مداربسته ممکن است به دلیل نویز باشد که به صورت نقطه نقطه بر روی تصاویر ایجاد میشود. تکنولوژی DNR به شما کمک میکند تا به شکل کاملا دیجیتالی، نویز از روی تصاویر شما برداشته شود و منجر به بهبود کیفیت تصویر دوربین مداربسته شود.
- Corridor Mode: امکان چرخش جهت تصویر را از حالت عرضی به حالت طولی فراهم می کند که در محیط های بلند به گرفتن تصویر بهتر کمک می کند.
- استاندارد IP66
دوربین مداربسته وقتی در محیطهای باز استفاده میشود ممکن است در زمانهای بارندگی، آب وارد دستگاه شده و تصاویر دریافتی را مختل کند و حتی در دوربین مداربسته حافظه دار میتواند موجب سوختن کارت حافظه شود. همچنین امکان ورود گرد و غبار به داخل دستگاه وجود دارد. به همین خاطر از دوربینهای IP66 استفاده میکنند. این دوربین دارای بدنه محکم و فلزی است که مانع از نفوذ آب و گرد و غبار میشود.
- قابلیت Defog: تاثیر مه و گرد غبار در تصویر را کاهش می دهد. دوربین های مداربسته اگر در فضای باز نصب شوند دائما در معرض شرایط آب و هوایی نامطلوب قرار می گیرند. از این رو رطوبت، باران، دود، مه گرفتگی و … می تواند کیفیت تصویر را تا حد قابل ملاحظه ای تحت تأثیر قرار داده و کاهش دهد. ماهیت ضد مه Defog میتواند راه حل مناسبی برای حل مشکل مکانیزم های بهبود تصویر در دوربین مداربسته باشد.
- فناوری DIS
نصب دوربین مدار بسته در مناطقی مانند بالای دکل، کنار جاده، ایستگاه های راه آهن، فرودگاه ها و… باعث می شود دوربین بیشتر در معرض باد و تکان های ناشی از عوامل بیرونی قرار گیرد. در نتیجه لرزش دوربین مدار بسته تاری و پرش در فیلم ضبط شده ایجاد می شود. تکنولوژی DIS به گونه ای است که می تواند میزان نویز قسمت هایی از تصاویر را که بر اثر لرزش دوربین ایجاد شده را کاهش دهد. از ویژگی های تکنولوژی DIS ، روزولوشن بالا، تنظیم نور در شب، تنظیم درجه حرارت (از -40 درجه تا +70 درجه سانتی گراد کار کند)، اسکن تصاویر متحرک را می توان نام برد. تاثیر لرزش های کوچک در تصویر دوربین را کاهش می دهد.
استفاده از فیلتر ICR
دوربین مداربسته ممکن است قابلیت دید در شب داشته باشد. به این صورت که علاوه بر جذب امواج نور مرئی، قابلیت جذب امواج مادون قرمز یا IR را دارد. چنین قابلیتی باعث میشود دوربین، تصاویر را در شب به خوبی نشان دهد. اما مشکل اینجاست که دوربین مداربستهای که قابلیت دید در شب دارد، در روز تصاویر مناسبی نشان نمی دهد. دلیل این است که دستگاه نسبت به جذب مادون قرمز حساس است و در طول روز میزان مادون قرمز زیاد بوده. همین باعث میشود وقتی دوربین نیاز به جذب مادون قرمز ندارد، آن را جذب کند و تصاویری که در روز نشان داده میشود از نظر نور و رنگبندی غیرطبیعی باشند. برای حل این مشکل از فیلتر IR-CUT استفاده می شود. سیستم عملکرد آن به این صورت است که در روز فقط به امواج مرئی اجازهی عبور میدهد و مانع عبور مادون قرمز میشود. اما در شب وقتی LED های مادون قرمز فعال می شوند IR-CUT غیر فعال شده و امواج مادون قرمز قابل رویت میشوند.
شرکت فرتاک گلوبال ویژن نماینده رسمی تجهیزات دوربین مدار بسته برند AVTECH ، AVTECHXSeries و CPPLUS در بازار ایران افتخار دارد تا با ارائه طیف وسیعی از محصولات نظارت تصویری نیازهای حفاظتی مشتریان خود را به نحو مطلوب پوشش دهد. استفاده از نیروی فنی متخصص و جوان در این شرکت از نقاط مثبت شرکت فرکو ویژن به حساب می آید . شما میتوانید جهت استفاده از مشاوره رایگان متخصصان ما در شرکت با شماره ویژه 02188730400 تماس حاصل فرمایید تا راهنمایی لازم را در خصوص خرید دوربین های مداربسته در اختیارتان قرار دهند.