سیستم های امنیتی مانند دوربین مداربسته احتیاج به نظارت و مانیتورینگ دارند. عموما اتاقی جهت نظارت دوربین ها که اتاق مانیتورینگ نام دارد در مجموعه های بزرگ تعبیه می شود که در آن چندین مانیتور و چند اپراتور وجود دارد که تصاویر دوربین مداربسته را چک میکنند. مانیتورهای مورد استفاده در اماکن مختلف شامل دو نوع مانیتور اداری و مانیتور صنعتی دوربین مداربسته است که در ادامه توضیح بیشتری در این باره خواهیم داد.
شما برای مشاهده فیلم های ضبط شده یا زنده مستقیما از دستگاه ضبط DVR یا NVR خود، نیازمند یک نمایشگر با اتصالات ورودی ویدیوئی استاندارد هستید. اگر آگاهی کافی از ویژگی های کلیدی مورد نیاز و همچنین نوع کاربری با توجه به مکان مورد نظر خود داشته باشید، انتخاب بهترین صفحه نمایش برای دوربین مدار بسته کاری ساده می شود.
اما برای رسیدن به بهترین بازده از سیستم مداربسته خود و اطمینان از اینکه تصویر شما به درستی بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود و از کیفیت خوبی نیز برخوردار است باید به حداکثر رزولوشن خروجی قابل نمایش توسط DVR یا NVR خود توجه نموده و مانیتوری مناسب با وضوح و ابعاد مناسب انتخاب کنید.
توجه به اندازه صفحه نمایشگر بسیار مهم است و اغلب نادیده گرفته میشود. به طور معمول، هر چه تعداد دوربین های بیشتری در سیستم نظارتی خود داشته باشید، به مانیتوری با صفحه نمایش بزرگتر احتیاج خواهید داشت. تصور کنید که باید تصاویری از 32 دوربین را در یک مانیتور 15 اینچی مشاهده نمایید. در این صورت کار بسیار سخت میشود و نمایش تصاویر زیاد در یک صفحه نمایشگر 15 اینچی کوچک بسیار دشوار خواهد بود.
انواع مانیتور صنعتی دوربین مدار بسته
نمایشگرها یا مانیتورهای مورد استفاده در تجهیزات مدار بسته به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم بندی می گردند:
مانیتورهای دفتری یا اداری: با توجه به تنوع بالا در مدل های مختلف در این نوع از مانیتور ها بهتر است مانیتور خود را با توجه به نوع کاربری، نوع دوربین های مورد استفاده و همچنین متناسب با کیفیت و کنتراست دلخواه تهیه نمود.
مانیتور صنعتی: مانیتورهای صنعتی معمولا دارای بدنه ای فلزی بوده و در اندازه هایی بیشتر از 14 اینچ تولید میگردند.
یکی از انواع مانیتورهای مورد استفاده در تجهیزات و دوربین های مدار بسته مانیتور های صنعتی هستند. مانیتورهای صنعتی دارای ویژگی ها و کاربرد های مختص به خود بوده و به واسطه همین ویژگیها از سایر مانیتور های معمولی موجود در بازار مجزا میگردند. البته قیمت نسبتا بالای این گونه از مانیتورها باعث گردیده تا از آنها کمتر در بسترسازی تجهیزات مدار بسته استفاده گردد و سایر مانیتور های خانگی جایگزین آن ها شود.
ویژگیهای مانیتورهای صنعتی دوربین مداربسته
کاربرد مانیتورهای صنعتی در دوربین مداربسته به دلیل ویژگیهایی که به صورت کلی شامل موارد زیر میباشند، میتوانند تجربهای منحصر به فرد را برای شما به ارمغان بیاورند.
- طول عمر بالا
- پورتهای خروجی و ورودی
- پنل صنعتی
- تازه سازی تصویر نمایشگر
- ساختار بدنه
- استانداردهای حفاظتی
در ادامه هر کدام از این موارد را به اختصار خدمتتان شرح میدهیم.
- طول عمر بالا در کاربرد مانیتور صنعتی در دوربین مداربسته
مانیتورهای صنعتی به دلیل استفاده از برد و پنل صنعتی طول عمر مفید بسیار بالایی دارند و همچنین میتوان به صورت شبانه روزی و 7 روز هفته از آنها استقاده کرد و با این وجود طول عمری معادل 30000 ساعت دارند، ولی در مقابل مانیتورهای خانگی و عادی برای استفاده روزی 5 تا 8 ساعت طراحی شده اند و در صورت رعایت این موضوع تنها 10 تا 15 هزار ساعت عمر خواهند کرد و این نشان دهنده عمر 3 تا 4 برابر بیشتر مانیتورهای صنعتی است که این طول عمر یکی از دلایل قیمت بیشتر مانیتورهای صنعتی نسبت به مانیتورهای عادی میباشد.
بسیاری از سازمان ها و مراکز خاص و امنیتی نیازمند نظارت 24 ساعته هستند به همین دلیل باید از مانیتور هایی استفاده گردد که توان بالایی داشته و قابلیت روشن ماندن تا ساعت های طولانی را داشته باشند بدون آنکه از کیفیت کار آنها بر اثر کار طولانی کاسته گردد. زیرا استفاده از مانیتور های معمولی منجر به ایجاد خرابی هایی از قبیل گرم شدن بیش از حد دستگاه، سوختن برد، و یا از بین رفتن پیکسل های موجود در صفحه نمایشگر شود.
- تازه سازی تصویر نمایشگر
همان گونه که اطلاع دارید اگر شما از تصویر ثابتی برای نمایش استفاده میکنید، بعد از گذشت زمان این تصویر در نمایشگر ماندگاری پیدا میکند. خصوصیت بارگزاری و رفرش تصویر در مانیتور صنعتی دوربین مداربسته باعت میشود پیکسل ها کیفیت خود را حفظ کنند.
- پورت های خروجی و ورودی مانیتورهای صنعتی
مانیتورهای صنعتی پورتهای خروجی و ورودی با فرمتهای مختلف پشتیبانی میکنند. تنوع و تعداد این پورتها باعث میشود تا بتوان انواع دستگاهها با فرمتهای مختلف را به سادگی به مانیتور متصل کرد.
- پنل صنعتی مانیتورهای صنعتی
بهترین پنل برای مانیتورهای صنعتی، پنلی است که دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه داشته باشد. این پنل ویژگیهای خاصی برای دوربین مداربسته دارد که یکی از این ویژگیها عدم تصویر ماندگی یا Shadow Picture است. این اتفاق در زمانی که مدت طولانی یک تصویر ثابت و بدون تغییر نمایش داده شود بروز میکند و در نقاطی که تصویر ثابت بوده پس از خاموش کردن یا تغییر تصویر یک هاله یا شبحی از نور ایجاد می شود که در طولانی مدت ماندگار خواهد شد.
- ساختار بدنه مانیتورهای صنعتی دوربین مداربسته
مانیتورهای صنعتی برای هر چه بیشتر شدن کارایی و استحکام از قاب و بدنه فلزی ساخته میشوند تا در محیطهای مختلف قابلیت بالایی از خودشان نشان دهند. این در صورتی است که مانیتورهای خانگی یا عادی قابی پلاستیکی دارند که به مراتب از مانیتورهای صنعتی ضعیفتر است. همچنین به دلیل فلزی بودن بدنه و قاب مانیتورهای صنعتی، قابلیت نصب بر روی دیوار در این مانیتورها وجود دارد.
- استاندارد های حفاظتی در مانیتورهای صنعتی
مانیتورهای صنعتی در محیطهایی استفاده میشوند که از نظر شرایط محیطی و آب و هوا متفاوت از محیطهای خانگی و اداری هستند و به همین دلیل باید در مقابل رطوبت و گرد و خاک عایق باشد. مانیتورهای صنعتی بر خلاف مانیتورهای عادی در کنار قاب فلزی از آببندی خوبی برخوردار هستند و استانداردهای حفاظتی را کسب میکنند. این مانیتورها را میتوان با استانداردهای بالایی مانند IP66 تولید کرد تا در تمام شرایط محیطی عایق بوده و قابل استفاده باشند.
تفاوت ویدئو وال و مانیتورهای صنعتی دوربین مداربسته
در بسیاری از سازمانهای بزرگ برای انجام امور مانیتورینگ و تحت پوشش قرار دادن کل سازمان از ویدیو وال استفاده میکنند. ویدیو وال مدل خاصی از مانیتورهای صنعتی میباشد که قابلیت چیدمان در کنار یکدیگر به صورت موزاییکی و ایجاد تصویر یکپارچه را دارد. با وجود این که در کارکرد بسیار به هم نزدیک هستند، تفاوتهای خاصی بین این دو مانیتور وجود دارد که در هنگام انتخاب مانیتور مناسب باید آن را در نظر گرفت.
اولین تفاوت، قاب این دو مانیتور است. مانیتورهای صنعتی معمولا قاب پهنتری نسبت به ویدئو والها دارند. مانتیورهای صنعتی قابی در حدود 3 تا 5 سانتی متری دارند ولی ویدیو وال قاب بسیار نازکتری دارند که تنها 0.88 تا 3.5 میلیمتر است. این تفاوت باعث شده تا مانیتورهای صنعتی به صورت تکی یا جدا از هم استفاده شوند ولی ویدیو والها را به صورت چندتایی و در کنار یکدیگر استفاده میکنند تا تصویر یکپارچه و بزرگ را نمایش دهند.
دومین تفاوت توانایی اتصال کردن چند مانیتور ویدیو وال: یعنی بدون نیاز به دستگاه خاصی است که این ویژگی در مانیتورهای صنعتی وجود ندارد.
تفاوت بعدی قابلیت مدیریت تصویر ویدئو وال با استفاده از کنترلر است. کنترلر تعدادی ورودی دارد و دریافت روی ویدیو وال با سایز و موقعیت دلخواه نمایش میدهد. این ویژگی برای زمانی که قصد نمایش چند ورودی به صورت همزمان را داشته باشم کاربرد دارد.
تفاوت آخر موضوع قیمت است: قیمت ویدیو والها با توجه به تفاوتهایی که ذکر شد بالاتر است و بیشتر برای اتاقهای کنفرانس و استدیوهای تلویزیونی کاربرد دارد.
با توجه به مطالبی که در بالا خدمت شما همراهان در خصوص کاربرد مانیتور صنعتی دوربین مداربسته ارائه نمودیم، بهترین روشی که برای مانیتوریگ و دریافت تصاویر دوربین مداربسته میتوانید استفاده نمائید بسته به فضا و محیطی که در اختیار دارید متفاوت است. در بسیاری از پروژههای کوچک میتوان از مانیتورهای معمولی برای دریافت تصاویر دوربین مداربسته استفاده نمود.
برای پروژه های بزرگ مخصوصا در سازمانهایی که نیاز است به صورت همزمان کل محیط را زیر نظر داشته باشید، بهتر است که از مانیتورهای صنعتی استفاده نمود. شرکت فرتاک گلوبال ویژن در کنار تامین تجهیزات مداربسته ایویتک میتواند از برندهای معروف و با کیفیت مانیتور صنعتی دوربین مداربسته در پروژه های بزرگ استفاده نماید و با خیالی راحت به مانیتورینگ سیستم های امنیتی و حفاظتی خود بپردازید.
پیشنهاد میکنیم قبل از اقدام برای خرید حتما با کارشناسان ما با شماره 02188730400 در تماس باشید تا اطلاعات کاملی را در این خصوص دریافت کنید.