چشم انسان چند مگاپیکسل دارد

بهترین دوربین دیجیتالی که داشته‌اید یا دیده‌اید چند مگا پیکسل بوده؟ ۱۰ مگاپیکسل؟ ۱۴ مگاپیکسل؟ ۱۶ مگاپیکسل؟  ۲۴ مگاپیکسل؟ بهتره این موضوع را با یه تحقیق انجام شده بررسی کنیم: در ابعاد متفاوت و به صورت میانگین، در بزرگسالان و افراد بالغ و فقط در یک عکاسی از فاصله فوق نزدیک یک الی دو میلیمتری از عمق میدان دید در چشم افراد متفاوت نتایج زیر بدست آمده است، این فاصله در بزرگسالان ۲۴ میلیمتر، در زمان تولد ۱۶ الی ۱۷ میلیمتر (حدود ۰٫۶۵ اینچ) بوده است. تخم چشم انسان رشد بسیار سریعی داشته و معمولی‌ترین آنها تنها ۲۲٫۵ الی ۲۳ میلیمتر و وزن تقریبی ۷٫۵ گرم و اندازه ۰٫۸۹ اینچ دارد. تکامل تخم چشم در سن سه الی سیزده سال بوده و به سایز کامل خواهد رسید. شما همه چیز را در یک آن می بینید و دوربین شما با آن همه دبدبه و کبکبه و قدرت و قیمت به گرد چشم شما هم نخواهد رسید. پس در این مقاله همراه ما باشید تا با موضوع چشم انسان چند مگاپیکسل دارد بیشتر آشنا شوید.

رقم ۵۷۶ مگاپیکسل کیفیت چشم انسان چه طور بدست آمده است؟

بر اساس گفته‌های دکتر راجر کلارک، چشم انسان رزولوشنی معادل ۵۷۶ مگاپیکسل دارد که دوربین‌ های برند هم فاصله قابل توجهی با آن دارد. حال سوال اساسی اینجاست آیا این مسئله بدین معنی است که چشم انسان نسبت به دوربین‌ها برتری دارد؟ چشم انسان میدان دیدی (نزدیک) به ۱۸۰ درجه دارد که دانشمندان به دلایل محافظه کارانه مقدارش را ۱۲۰ درجه در نظر گرفتند. بدین معنا که وقتی به تصویری نگاه میکنید، ۱۲۰ درجه عمودی و افقی را در میدان دید جلوی خودتان میبینید. بنابراین؛ ۱۲۰ درجه‌ی افقی ضرب در ۶۰ دقیقه در هر درجه تقسیم بر ۰.۳ دقیقه می‌شود به عبارتی ۲۴۰۰۰ نقطه‌ی افقی و عمودی در میدان دید چشم انسان! پس با ضرب این دو عدد در هم به کیفیتی معادل ۵۷۶ مگاپیکسل میرسیم که رقمی حیرت انگیز است. یعنی چشم انسان ۵۷۶ مگاپیکسل کیفیت یا رزولوشن تصویری دارد!

رزولوشن ۵۷۶ مگاپیکسلی بدین معنی است که تصویر مشاهده شده با این رزولوشن به قدری وضوح و کیفیت بالایی خواهد داشت که نمی توان پیکسل‌ها را از یکدیگر تشخیص داد. البته برای گرفتن تصویری با این حجم نیاز است که این مقدار پیکسل را در زمینه دید خود ثبت کنید.

دکتر کلارک مدعی شده که از آنجایی چشم انسان توانایی دید تنها یک نقطه را دارد، مجبور است که در محیط بچرخد تا آن را ثبت کند، بنابراین یک نگاه لحظه‌ای به محیط رزولوشن تصویر دریافت شده را به ۵ الی ۱۵ مگا پیکسل می‌رساند.

چشم انسان ضعف‌های زیادی دارد که وجود آنها در یک دوربین به هیچ وجه قابل قبول نیست. تنها برتری انسان نسبت به دوربین آنها رزولوشن بسیار بالای آن در ثبت تصویر یک نقطه‌ی به خصوص است. بدین ترتیب مردمک نیاز دارد که در کل تصویر روبروی بچرخد تا بتواند اطلاعات لازم برای تکمیل تصویر را ثبت کند. این مسئله بدین علت است تا نقص سیستم بینایی را حل نماید.

مگاپیکسل دوربین مداربسته

حداکثر شفافیت، تنها در زاویه کاملا مقابل چشم، دیده می گردد

هر بار که شما به سوژه ای خیره می شوید، مثلا به صفحه ساعت خود نگاه می کنید، سایر دنیا حاضر در میدان دید به منظره ای مات تبدیل می گردد، اما انسان این فرایند مات یا بلوری شدن را متوجه نمی‌گردد. دلیل رخداد مذکور را باید در مهندسی عالی موجود در کورتکس بینایی مغز جست وجو کرد. هر بار که نمایی از یک اتاق را در برابر خود می بینیم، مغز نه تنها آن چه که در برابر چشمان قرار گرفته است، بلکه ترکیبی از تصاویر دریافت شده از حرکت جهشی اخیر چشم را هم ثبت می نماید. تصاویر ثبت شده در کنار حافظه بصری شما، مدلی ذهنی از فضای پیرامون را ایجاد می نماید که در هر لحظه نیز به روزرسانی می گردد. در نهایت با اینکه تنها درصد کوچکی از میدان دید در حالت فوکوس قرار گرفته است، اما تمامی میدان را با شفافیتی برابر مشاهده می کنید.

حرکت نورون های عصبی برای تشکیل تصویری شفاف از کل میدان دید، وابستگی زیادی به توانایی چشم در راهنمایی قدرت تمرکز در هر جهت دارد. چشم هایی که دقتی پایین تر از ایده آل دارند، به یاری لنزهای خارجی، قدرت را افزایش می دهند. به عنوان مثال، لنزهای تماسی مانند دوربین های کامپکت عمل می نمایند و حرکتی همگام با مرکز بینایی دارند. در مقابل، عینک های طبی، به صورت ایستا عمل نموده و سهم عمده ای از میدان دید را پوشش می دهند و عظیم نمایی برابری را در همه زوایا ایجاد می نمایند.

پردازش پیکسل ها در چشم انسان 

محاسبات نشان می دهد که تصاویر 8K با چهاربرابر رزولوشن 1080p افقی و عمودی و 16 برابر رزولوشن کلی، احتمالا شفاف ترین تصاویری هستند که چشم انسان توانایی درک آن ها را دارد. نباید فراموش کنید که نام 8K از عدد حدودی تعداد پیکسل ها در محور افقی این تصاویر گرفته شده است. همه ما می‌دانیم که رزولوشن در مشاهده محتوای بصری و کیفیت آن اهمیت بالایی دارد. صرف نظر از نوع تصویری که مشاهده می‌کنید، وقتی با یک محتوای بصری با رزولوشن بسیار بالا و شفافیت بالا رو به رو باشید، گویی تصویر در ذهن شما به خوبی نقش می‌بندد. رخدادی که ارتباط زیادی با ساختار پردازش پیکسل ها در چشم دارد.

باوجود مطالب بالا بعضی کارشناسان این ادعا را مطرح می نمایند که آیا باتوجه به محدود بودن ابعاد چشم انسان (بخوانید ابعاد حسگر دریافت نماینده سیگنال) آیا رزولوشن بسیار بالا هنوز هم اهمیت دارد؟ پاسخ به سؤال مذکور و پیدا کردن تأثیر یا عدم تأثیر رزولوشن بالا، در آنالیز و درک یکی از پیچیده ترین ساختارهای سیستم بدن انسان نهفته است. ترکیب کارایی ساختار پیچیده ای که در چشم تا مغز قرار گرفته است و تجربه ای ذهنی برای انسان ایجاد می نماید، هنوز هم سهم عمده ای از بحث و تحقیق دانشمندان را به خود اختصاص می‌دهد و پرسش‌های بی پاسخ متعددی دارد. در نهایت باوجود پیچیدگی سیستم، می‌توان بعضی از خصوصیت های آن را با آزمایش های تجربی درک کرد.

مگاپیکسل چشم انسان

رزولوشن چشم انسان

از آن جایی که چشم انسان نمی‌تواند همه پیکسل‌ها را ببیند، پس مقایسه آن با یک صفحه دیجیتالی کار سختی خواهد بود، اما افراد کنجکاوی هستند که دوست دارند به این قضیه پی ببرند و این دو را با یکدیگر مقایسه کنند تا ببینند که چشم انسان قادر به دیدن چند عدد پیکسل می باشد. بعضی از افراد باهوش در این زمینه از فرمول های پیچیده ریاضی استفاده کردند و به عدد 576 مگاپیکسل رسیدند. 576 مگاپیکسل یعنی 576000000 پیکسل جداگانه.

شرکت فرتاک گلوبال ویژن با سابقه درخشان خود در تامین، واردات، مشاوره ، فروش و نصب دوربین های مداربسته و سیستم حفاظتی و دارای مجوز رسمی از سوی اتحادیه صنف دوربین های مداربسته تهران است که شما می‌توانید جهت خرید دوربین مداربسته مشاوره و راهنمایی‌های لازم را از کارشناسان حرفه‌ای ما دریافت کنید و  با آگاهی کامل خرید انجام دهید.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن