چرا استفاده از دوربین های آنالوگ رو به کاهش است؟
در حال حاضر، بخش مهمی از زندگی ما انسان ها را، تجهیزات الکترونیکی تشکیل داده اند. این تجهیزات ما را در انجام بسیاری از امور حیاتی یاری می رسانند. امنیت و نظارت نیز یکی از زمینه هایی است که به لطف تکنولوژی بسیار آسان شده است. امروزه، تقریبا در همه اماکن عمومی و برخی منازل شخصی، از تکنولوژی دوربین های مدار بسته آنالوگ یا تحت شبکه جهت نظارت و کنترل امنیت استفاده می شود.
در این میان در حوزه تکنولوژی دوربین های مداربسته یک تغییر نسل اتفاق افتاده و بسیاری از کاربران سیستم های نظارتی و حفاظتی دوست دارند از دوربین های تحت شبکه به جای دوربین های با تکنولوژی آنالوگ استفاده نمایند. شاید از خودتان بپرسید چرا دوربین های مداربسته آنالوگ در حال منسوخ شدن است؟ چرا با وجود این نوع دوربین ها باید به سراغ دوربین های تحت شبکه رفت؟ آیا یک تغییر نسل در تکنولوژی دوربین های مداربسته به وقوع پیوسته است؟
باید گفت تکنولوژی دوربین های مداربسته آنالوگ تصاویر را به وسیله یک ضبط کننده دیجیتال به اسم دستگاه DVR ضبط میکند. دستگاه دی وی آر سیگنالهای آنالوگ را به یک قالب دیجیتال تبدیل کرده، آن را فشرده میکند و سپس تصاویر را بر روی یک هارد ضبط میکند. برای مشاهده فیلم، دستگاه DVR آنالوگ باید به یک مانیتور وصل باشد. همچنین دستگاه دی وی آر میتواند به یک روتر متصل شود تا از طریق یک شبکه داخلی برای دسترسی از راه دور پخش شود.
مقایسه تکنولوژی دوربین های آنالوگ با تحت شبکه
نحوه ی عملکرد و اصول تصویربرداری این دوربین های مداربسته تفاوتی با دوربین های مداربسته شبکه ندارد، تفاوت اصلی در نوع خروجی این دوربین های مداربسته است که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کند و سخت افزار آن رابط BNC و انواع کابل های کواکسیال همچون RG59 است در حالی که خروجی دوربین های مداربسته شبکه دیجیتال بوده و جهت انتقال آن از کابل و رابط شبکه همچون CAT6 استفاده شده است.
کابل دو رشته ای جداگانه ای صدا و تصویر این دوربین های مداربسته را منتقل می کند که یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از ایجاد نویز بر سیم اصلی را ایفا می کند. کابل متداول برای تصویر این دوربین ها مداربسته کابل کواکسیال RG59 است، گرچه ارتباط تصویر این دوربین های مداربسته با کابل های مختلف بر حسب نیاز امکان پذیر است.
کیفیت دوربین مداربسته آنالوگ، همان گونه که از نامشان پیداست تابعی از امواج آنالوگ است. امواج آنالوگ همواره در معرض نویز قرار دارند. نویزهای مختلف الکترومغناطیسی و نویزهای ناشی از نوسانات برق همواره یکی از تهدیدات جدی بر کیفیت دوربین مداربسته های مدار بسته ی آنالوگ هستند. به همین دلیل استفاده از کابل ها و تجهیزات با کیفیت بالا روی کیفیت تصویر در این نوع دوربین های مداربسته تاثیر به سزایی دارد.
زمانی که نیاز به ارسال تصاویر و صدا به صورت بی سیم باشد، این دوربین های مداربسته ضعف بزرگی از خود نشان می دهند. اگر قرار باشد تصاویر به همان صورت آنالوگ انتقال یابند باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود و این مسئله کیفیت تصویر را بیش از پیش تحت تاثیر امواج نویز و تداخلی قرار می دهد. ضمن اینکه امکان رصد کردن تصاویر در این محدوده برای هر شخص دیگری به سادگی فراهم می شود. بنابراین هیچ وقت نمی تواند راه امن و مطمئن برای ارسال تصاویر آنالوگ باشد.
معایب دوربین های آنالوگ
- رزولوشن تصویر پایین
- عدم انتقال صدا و تصویر در یک کابل
- عدم دسترسی به منو OSD
- عدم انتقال تصویر و سیگنال های کنترلی دوربین اسپید دام (PTZ) در یک کابل
- برخی از دستگاه های ذخیره ساز آنالوگ، دارای قابلیت P2P نیستند.
- دستگاه های ذخیره ساز آنالوگ، قابلیت تنظیم قابلیت های هوشمند، تشخیص چهره و… را دارا نمی باشند.پ
- دستگاه های ذخیره ساز تکنولوژی آنالوگ، ظرفیت هارد کم تری را پشتیبانی می کنند لذا شما زمان کم تری از تصاویر از پیش ذخیره شده خواهید داشت.
مواردی که ذکر شد تنها گوشه ای از اشکالات و احتمالات عدم استقبال صاحبان مشاغل و مدیران برای کناره گیری از این نوع دوربین ها است و قطعا شما به عنوان فروشنده، مدیر، مسئول فروش و یا مخاطب نقدهایی بر عملکرد این نوع دوربین ها دارید اما چیزی که مهم است این است که بخش قابل توجهی از بازار هنوز در دست دوربین های آنالوگ است که دلایلی مهمی هم دارد که به ترتیب بیان می شود ذکر این نکات به این معنی نیست که ما شما را تشویق به خرید این نوع دوربین ها کنیم بلکه برای بررسی لازم بود نقد منصفانه ای صورت بگیرد.
تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و دوربین های دیجیتال
- کیفیت بهتر تصاویر و رزولوشن بالا
میتوان گفت مهمترین تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال در کیفیت تصاویرشان است. دوربین های IP وضوح بسیار بالاتری نسبت به آنالوگ دارند. حتی بهترین دوربین های آنالوگ هم نمیتوانند کیفیت تصاویر دوربین های دیجیتال را ارائه دهند. کیفیت و وضوح تصاویر در بعضی از دوربین های مدار بسته دیجیتال، 3 برابر دوربین آنالوگ میباشد.
- مشکل سیم کشی را ندارد
پیشتر اشاره کردیم که وجود کابل های بسیار، جزء معایب دوربین مدار بسته آنالوگ است، در حالی که همین مورد برای دوربین های دیجیتال، یک مزیت به حساب می آید. دوربین های IP فقط باید به یک سوئیچ شبکه یا شبکه بی سیم متصل شوند که سیگنال ها را به NVR منتقل میکند، بنابراین می توانید بدون محدود کردن تعداد پورت های موجود در DVR، دوربین های بیشتری را نصب کنید.
- امنیت بیشتر
یکی دیگر از تفاوت های دوربین مدار بسته آنالوگ و دوربین دیجیتال، انتقال مطمئن داده ها است. انتقال دیجیتال توسط سایر دستگاه های بیسیم آنالوگ مختل نمی شود. اکثر دوربین های مدار بسته دیجیتال رمز گذاری می شوند، به این معنی که اجازه دسترسی غیر مجاز به داده های داخلی را نمیدهد. همچنین داده ها معمولا در یک آرایه اضافی از سیستم دیسک های مستقل (RAID) به عنوان بک آپ تهیه می شود که در صورت خرابی هارد دیسک، بک آپ داشته باشیم.
- پوشش بیشتر
معمولا پوشش دوربین های دیجیتال تا 3 برابر بیشتر از دوربین های مدار بسته آنالوگ میباشد. همچنین عملکرد زوم دوربین دیجیتال بهتر است، در نتیجه قیمت بالای نصب دوربین های دیجیتال ممکن است با عدم نیاز به تعداد زیادی دوربین برای پوشش دادن کسب و کار شما جبران شود.
- تجزیه و تحلیل و هوش
یکی دیگر از تفاوت های بارز این دو نوع دوربین مدار بسته، در میزان هوش و تجزیه و تحلیل ویدیوها است، به این معنی که دوربین های دیجیتال، تجزیه و تحلیل ویدیویی بیشتری نسبت به دوربین های آنالوگ انجام میدهد، مثلا توانایی آن در خواندن داده ها و امکان جستجوی فعالیت در یک منطقه خاص روی تصویر را فراهم میکند.
- قابلیت دسترسی از راه دور به سیستم نظارت
دوربین مدار بسته دیجیتال، نه تنها از راه دور مشاهده تصاویر را امکان پذیر می کند بلکه شما می توانید موقعیت دوربین را از مکانی دور هم کنترل کنید، بنابراین این دوربین ها برای زمانی که به هر دلیلی در خانه یا محل کار حضور ندارید، انتخاب بسیار خوبی میباشند.
سخن پایانی در خصوص دوربین های مداربسته آنالوگ
همانطور که در این مقاله شرح دادیم، دوربین های آنالوگ دارای کیفیت تصویر پایین و قابلیت های بسیار محدودی میباشد، لذا توصیه میشود در محیطهای پرتردد، حساس، امکان عمومی از دوربین های مداربسته دیجیتال در بستر کواکسیال از جمله HDTVI و دوربین مداربسته تحت شبکه استفاده نمایید تا دید کافی و واضح نسبت به محیط پیرامون خود داشته باشید.
در نهایت می توان گفت به علت تولید محصولات به روز و جدید توسط سازندگان سیستم های نظارتی تصویری، افزایش احتمال وقوع جرم و جنایات و نیاز مشتریان به ارائه تصاویر بدون ایراد و نویز و دارای وضوح بالا، دوربین مدار بسته آنالوگ به نوعی از چرخه تولید خارج شده اند. کمپانی های بزرگی همچون AVTECH با ارائه تکنولوژی دوربین های HDTVI در جهت تامین نیازهای کاربران، تلاش کرده اند و در حال حاضر توانسته اند، بخش عظیمی از بازار جهانی را سهم خود سازند. همچنین با تولید محصولات اقتصادی و با کیفیت، رقابتی بزرگ با دوربین مداربسته تحت شبکه آغاز کردند چرا که علاوه بر قیمت مناسب، کیفیت لازم را دارا هستند.