امروزه در کشور شاهد رشد استفادهی روزافزون از دوربین های مداربسته در شرکت ها، کارخانجات و اماکن دیگر جهت امور حفاظتی و نظارتی هستیم. دوربین مداربسته هم یک سیستم الکترونیکی است و مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر، ممکن است دچار آسیب و خرابی شود. ما در این مطلب به آموزش تعمیرات دوربین مداربسته و DVR می پردازیم. در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که قبل از اقدام به تعمیر دوربین مداربسته و دستگاه های ضبط کننده تصویر، از توانایی خود در این زمینه اطمینان حاصل کنید. همچنین قبل از اقدام به تعمیر، سیستم دوربین مداربسته را از پریز برق جدا کنید تا دچار آسیب جانی نشوید. پیشنهاد میکنیم در ادامه همراه ما باشید و در صورت بروز مشکل و تعمیرات دوربین مداربسته در تهران و سایر شهرستانها با همکاران ما در واحد تعمیرات فرکو ویژن در ارتباط باشید.

خرابی دوربین مدار بسته شامل چه مواردی میشود؟
خرابی ها و مشکلات مختلف دوربین های مدار بسته امری طبیعی بوده و کاربران این سیستم ها ممکن است بعد از نصب دوربین های مداربسته با این مشکلات مواجه گردند. به یاد داشته باشید تعمیر دوربین مدار بسته سوخته نیازمند تخصص بالایی در این امر بوده و برای این کار حتما باید از تعمیرکاران مرتبط استفاده نمود. در ادامه به مشکلاتی که در تعمیرات دوربین مداربسته ممکن است به وجود آید را با جزییات برایتان شرح میدهیم.
- تعویض برد CCD دوربین های مداربسته
سنسور تصویر دوربین مداربسته، به راحتی میتواند روی دوربین مداربسته سوار شود. این حسگر مستقیما به لنز متصل میشود و شامل یک قطعه شیشهای مربعی یا مستطیلی شکل است. این قطعه شیشهای دقیقا در وسط سنسور قرار دارد. برای تعویض این سنسور حتما باید لنز دوربین مدار بسته را از جای خود جدا کنید. این بدان معنی است که بورد نیز باید جدا شود. پس از جدا کردن این قطعات، نوبت به جدا کردن سنسور میرسد. سنسور باید از تمام قطعات دوربین مداربسته، ازجمله بورد منبع تغذیه و کابل ها جدا شود. در این مرحله میتوانید سنسور خراب را با سنسور جدید را تعویض کنید.

- تعویض کابل در تعمیر دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته یک سیم یا بهتر بگوییم یک کابل عمل تغذیه دهی و در نتیجه گرفتن سیگنال دریافتی از دوربین را دارند. کابل دوربین مداربسته ممکن است ساده یا منودار باشد که گاهی با توجه به معیوب شدن آن و یا در در شرایط تعویض برد دوربین مداربسته نیاز به تعویض دارد. عملکرد کابل OSD به این صورت است که با تغییر جهت های جوی استیک، این کابل در هر کدام از حالتهای مختلف، با یکی از رشته سیمها به زمین اتصال مییابد که این اتصال به زمین نوعی پالس را به PBC یا برد دوربین ارسال میکند. شما در صورت خرابی و تعویض کابل دوربین مداربسته میتوانید به واحد تعمیرات فرکوویژن مراجعه نماید و از خدمات فرکو سرویس بهرهمند شوید.
- تعویض برد IR مادون قرمز
جایگزین کردن بورد IR مادون قرمز کار خیلی سختی نیست. بعد از باز کردن بدنه دوربین مداربسته، شما می توانید به بورد IRدسترسی پیدا کنید. در گام بعدی باید بورد IR مادون قرمز را از بقیه قسمت ها جدا کنید. این کار به راحتی با بازکردن پیچ ها انجام می شود. در این هنگام می توانید بورد IR خراب را تعویض کرده و بورد جدید را جایگزین کنید.
- جایگزینی لنز در دوربین مداربسته
شما میتوانید به همه اجزای داخلی دوربین مداربسته دسترسی داشته باشید. در حالت کلی لنز دوربین مداربسته دو نوع است، ثابت و قابل تنظیم. لنز دوربین مداربسته شما نیز از این دو حالت خارج نیست. در مورد لنزهای ثابت، بورد IR اولین مانعی است که پس از باز کردن دوربین مداربسته به آن برخورد میکنید. لنز دوربین مداربسته در مرحله بعدی قرار دارد. با جدا کردن بورد IR می توانید به لنز ثابت دوربین دسترسی پیدا کرده و پس از باز کردن پیچ ها، اقدام به تعویض آن کنید.
تعویض لنزهای قابل تنظیم دوربین مداربسته اندکی پیچیده تر است. لنز قابل تنظیم در اطراف قسمت بزرگنمایی و فوکوس، دارای یک پوشش است. این پوشش به چرخ دنده هایی متصل است که کار تنظیم دوربین را انجام می دهند. این پوشش باید از لنز قابل تنظیم قبلی جدا شود و روی لنز جدید سوار شود. در این مرحله تنظیم صحیح چرخ دنده ها بسیار مهم است و باعث عملکرد درست لنز می شود. نوعی از لنزهای قابل تنظیم نیز وجود دارند که این قطعات خارجی را ندارند و از طریق پیچ هایی کوچکی که روی آن قرار دارد، به صورت دستی تنظیم می شوند. تعویض این نوع از لنزهای قابل تنظیم که لنز قابل تنظیم دستی نامیده می شوند، آسان و مشابه لنز ثابت است.

- تعویض برد منبع تغذیه
تعویض برد منبع تغذیه کار نسبتا دشواری است. این بورد عموما در پشت دوربین مدار بسته قرار میگیرد. در گام اول باید همه قطعات داخلی و کابلهای دوربین مداربسته را از جدا کنید. با انجام این کار شما می توانید به بورد دوربین مداربسته دسترسی پیدا کنید و آن را تعویض کنید. پیشنهاد می کنیم در هر مرحله از فرایند جداسازی، از اتصالات و کابل ها عکس بگیرید تا هنگام متصل کردن قطعات دچار مشکل نشوید.
- تعمیرات دستگاه DVR
بروز آسیب و مشکل برای دستگاه DVR و NVR اتفاق عجیبی نیست. هارد دیسکهای موجود در این دستگاه ها به صورت مداوم و با سرعت ۵۴۰۰ یا ۷۲۰۰ دور در دقیقه چرخش دارند. این سرعت بالا، در کنار سوزنهای بسیار کوچکی که اطلاعات موجود در دیسک را میخوانند، ممکن است باعث ایجاد مشکل شوند. حتی یک دستگاه DVR جدید نیز ممکن است در عملکرد خود دچار نارسایی شود و این بدان معنی نیست که شرکت سازنده کالای بی کیفیتی تولید کرده است.
مشکلات رایج در تعمیرات دستگاه DVR
۱) دستگاه DVR هارد را شناسایی نمیکند.
۲) دستگاه فقط تصاویر را نمایش میدهد و نمیتواند آن را ذخیره کند.
۳) وقتی هارد دستگاه پر میشود error میدهد و دیگر تصاویر و فیلم ها را ذخیره نمیکند.
۴) دی وی آر تصویر نمیدهد ولی فن دستگاه چرخش دارد.
۵) دستگاه دی وی آر با زدن کلید روشن نمیشود.
۶) دستگاه دی وی آر بسیار داغ می کند و عملکرد دستگاه کند است.
۷) دستگاه دی وی آر ۱۶ کاناله فقط یک تصویر نشان میدهد.
۸) منوهای سیستم نیاز به آپدیت دارد و عمل نمیکند.
۹) دستگاه روی دی وی دی ذخیره نمیکند و خروجی ضبط آسیب دیده است.
10) دستگاه ضبط کننده تصویر تحت شبکه IP قبول نمیکند و ست نمیشود.
۱۱) منوهای دستگاه هنگ میکند، تغییر زبان پیدا میدهد و فقط روی منوی چینی درست کار میکند.

در صورت بروز هر کدام از این مشکل ها بهتر است با کارشناسان واحد تعمیرات فرکوویژن با شماره 02188730400 در تماس باشید تا با مناسترین هزینه تعمیر دوربین مداربسته و دستگاه DVR را در کمترین زمان ممکن برایتان انجام دهند و یا با مشاوره تلفنی به راحتی مشکل خود را حل کنید.