رزولوشن چیست و چه کاربردی در سیستم های امنیتی و حفاظتی دارد؟
وظیفه دوربین های مدار بسته دریافت و انتقال تصاویر است، به عبارتی می توان گفت کیفیت تصویر در دوربین مداربسته همه چیز است. رزولوشن یا تفکیک پذیری در تعریف ساده به میزان تشخیص جزئیات در تصویر گفته میشود. البته در تعریف تخصصی تر رزولوشن عبارت است از تعداد پیسکل های قابل تشخیص در تصویر، پس گرچه رزولوشن بالاتر رابطه مستقیمی با جزئیات بیشتر دارد، اما الزاما این نتیجه را به شما نمی دهد.
خوب است بدانید که در ابتدای پیدایش سیستم های دوربین مداربسته، رزولوشن تصاویر دوربین های آنالوگ بر حسب تی وی لاین محاسبه میگردید مثلا دوربین 700 Tvl ، سپس دوربین های دیجیتال وارد بازار شدند و به دلیل اینکه تصاویر را به صورت دیجیتال دریافت میکردند معیار سنجش رزولوشن در این دوربین های پیکسل تعیین شد. کیفیت دوربین های دیجیتال را شرکت های سازنده دوربین دیجیتال معمولا به صورت مگاپیکسل اندازه گیری و اعلام می کنند.
در حال حاضز یکی از مهمترین فاکتورها در خرید دوربین مداربسته کیفیت تصویر خروجی دوربین یا رزولوشن تصویر دوربین است. البته رزولوشن تصویر خود به تنهایی نمیتواند پاسخگوی این موضوع باشد و آیتمهای دیگری نیز در کیفیت تصویر دوربین های مدار بسته دخیل هستند.پس در این مقاله از مجله فرکو ویژن همراه ما باشید تا از رزولویشن دوربین های مدار بسته بیشتر بدانید.

رزولوشن در سیستم های TVI و CVI
بیشتر شما احتمالا به واسطه تلویزیون یا گوشی همراه خود با واحد تفکیک پذیری ویدئویی دیجیتال آشنا هستید، پیکسل یا به اصطلاح عمومیتر مگا پیکسل نمایانگر تعداد نقاط مستقل و قابل تشخیص در تصویر است. این تعریف به نحوی مستقیم و ثابت می تواند رزولوشن تصویر دیجیتال را اندازگیری کرده و نشان دهد و امکان مقایسه تصاویر دیجیتال را فراهم کند.
در نقطه مقابل در سیستم های آنالوگ شکل مستقیمی برای اندازگیری رزولوشن تصویر وجود ندارد. از این رو برای اندازگیری تفکیک پذیری تصویر باید پس از آزمایش تجهیزات، میزان روزولوشن تقریبی آنها مشخص می شد. رایج ترین واحد تشخیص رزولوشن های آنالوگ تیوی لاین است.
روزولوشن در سیستم های مداربسته چه اهمیتی دارد؟
دریافت و ضبط جزئیات تصویر نقش بسیار زیادی در تشخیص فرآیند های انجام شده در تصویر دارد. این فرآیندها ممکن است تشخیص درستی اجرای یک فعالیت، تشخیص چهره یک فرد، تشخیص پلاک یک خودرو یا … باشد. هرچه رزولوشن تصویر موجود بالاتر باشد شما شانس بیشتری برای تشخیص این جزئیات خواهد داشت که در نهایت موثر بودن سیستم امنیتی یا نظارتی را افزایش میدهد. در نتیجه رزولوشن تصویر یک رابطه مستقیم و نقشی بسیار مهم در میزان کارایی سیستم مداربسته شما خواهد داشت.

چرا رزولوشن بیشتر در تصویر دوربین تاثیر نمی گذارد؟
رزولوشن تصویر در یک سیستم مداربسته به آیتمهای متفاوتی وابسته است. در واقع سیستم مداربسته دارای بخش های متفاوتی است که هر کدام می تواند بر روی تفکیک پذیریقابل مشاهده تاثیر بگذارد. در صورتی که هر یک از این بخشها محدودیتی برای رزولوشن تصویر داشته باشد، تصویر خروجی نمایش داده شده برای شما با رزولوشنی کمتر از مقدار اصلی پخش خواهد شد.
در این شرایط ابتدا تصویر در دوربین تشکیل میشود، پس عامل اول تعیین کننده در تفکیک پذیری تصویر نهایی، تفکیک پذیری دوربین مداربسته است. تصاویر تولید شده در دوربین سپس توسط یک تکنولوژی خاص (آنالوگ یا شبکه) به دستگاه ضبط کننده یا سرور منتقل میشود. در صورتی که تکنولوژی انتقال تصاویر دوربینها محدودیتی برای روزولشن تصویر داشته باشند، تفکیک پذیری تصویر نهایی کاهش خواهند یافت. همچنین در صورتی که خروجی های ویدئویی در سرور یا دستگاه ضبط کننده هم محدودیت رزولوشن داشته باشند اتفاقی مشابه رخ میدهد. عامل نهایی نیز رزولوشن تصویر نمایشگری است که شما تصاویر را در آن میبینید. اگر هر یک از این قسمتهای محدودیتی در تفکیک پذیری تصویر داشته باشند، تصویر نهایی نمایش داده شده با رزولوشنی کمتر از تفکیک پذیری مورد نظر شما پخش خواهد شد.

رزولوشن در دوربین های مداربسته تحت شبکه یا HD
دوربین های تحت شبکه IP به دلیل کیفیت بالای تصویر برداری نیازهای امروز کاربران در زمینه ضبط تصاویر را پاسخگو هستند، اما تغییر سیستم های مداربسته قدیمی به سیستم های تحت شبکه بودجه زیادی را صرف مینماید. خوشبختانه تکنولوژی جدید دوربین های آنالوگ HD یعنی AHD راه کار مناسب جهت تبدیل سیستم SD به HD که قادر به تصویر برداری با کیفیت 1080P یعنی معادل 2 مگا پیکسل و با کمترین هزینه فراهم می نماید.
به جز موضوع ارتقاء کیفیت تصویر برداری دوربین های مداربسته HD نسبت به سیستم SD به عنوان مزیت و برتری اصلی که باعث رفع مهمترین نقص گروه دوربین های امنیتی آنالوگ نسبت به دوربین های IP گردیده است، از دیگر مزایای این تکنولوژی که میتوان به آن اشاره کرد استفاده از کابل های کواکسیال نصب شده در سیستم مدار بسته قدیمی و عدم نیاز به اطلاعات شبکه مشابه دوربین های تحت شبکه جهت نصب و راه اندازی است.
هر چند در سال های اخیر پیش بینی می گردید که دوربین های TVI جای خود را به دوربین های IP بدهند، اما به دلایل نقاط ضعف دوربین های IP و همچنین نقاط قوت دوربین های آنالوگ مخصوصا هزینه پایین تامین، نصب و راه اندازی یک شبکه دوربین مداربسته آنالوگ به عنوان مهمترین مزیت، موضوع کنار گذاشته شدن تکنولوژی دوربین های امنیتی آنالوگ محقق نگردید و طبق آمار های رسمی، استقبال جهانی دوربین های مداربسته عمدتا در گروه آنالوگ بوده و لذا شرکت های سازنده بزرگ و معتبر در زمینه دوربین مداربسته این موضوع را مدنظر قرار دادهاند.

مقایسه قیمت دوربین های TVI و IP با رزولوشن های مختلف
دوربینهای مگاپیکسلی در مقایسه با دوربینهای مداربسته آنالوگ و دوربینهای مدار بسته تحت شبکه با وضوح استاندارد از عملکرد بهتر و قابلیتهای بیشتری برخوردار است. همچنین تجربه ثابت کرده است که دوربین مگاپیکسلی مقرون به صرفهترین انتخاب برای سیستمهای نظارتی تصویری است. درست است که قیمت اولیه دوربینهای آنالوگ و تحت شبکه پایینتر از دوربینهای مگاپیکسلی است، اما اگر هزینه تمام شده کل سیستم را در نظر بگیرید، متوجه خواهید شد که با خریداری دوربین مگاپیکسلی در نهایت مبلغ قابل توجهی صرفهجویی خواهید کرد.
همانطور که اشاره شد تمامی این نکات می توانند تا حدود زیادی خیال شما را در انتخاب و خرید سیستم مدار بسته مناسب و با رزولوشن خوب راحت کنند . اما بهترین راه حل استفاده از یک مشاور آگاه و بی طرف برای طراحی سیستم نظارت تصویری است. چرا که یک مشاور خوب می تواند بهینه ترین تعداد دوربین ها را با کیفیت و قیمت مناسب برای پروژه شما طراحی و ارائه نماید . مشاورین ما در فرتاک گلوبال ویژن با ارائه خدمات مشاوره و طراحی رایگان از ابتدا تا انتهای پروژه در کنار شما هستند و مناسب ترین سیستم را برای شما انتخاب و تحویل میدهند . جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با شماره تلفن ویژه ما 02188730400 در تماس باشید .