دلایل افت کیفیت تصویر دوربین مدار بسته امری طبیعی است که یک دوربین مدار بسته در روزهای ابتدایی مصرف دارای کیفیت تصویر مناسب باشد و پس از گذشت مدت زمانی مشخص حدودا یکسال مشاهده کنید که تصاویر دوربین شما آن کیفیت ابتدایی را ندارد. نوع یک سنسور به کار رفته در تصویر دوربین مدار بسته عمر آن را مشخص می کند. پیکسل های سوخته شده تا جای امکان توسط سنسور تصویر بازسازی می شوند اما با گذشت زمان و با سوختن پیکسل های بیشتر دیگر سنسور تصویر دوربین مدار بسته توانایی بازسازی تصاویر را ندارد و تصاویر افت شدیدی پیدا میکنند.
عواملی که باعث ایجاد اختلال در افت کیفیت تصویر دوربین مداربسته می شود:
- رزولوشن مانیتوری که جهت مشاده تصاویر از آن استفاده می کنید دارای رزولوشن پایینی باشد.
- احتمال دارد لنز دوربین مداربسته کثیف باشد.
- امکان زوم دوربین وجود نداشته باشد.
- طول کابلی مورد استفاده، بلند است.
- چنانچه از دوربین مداربسته بی سیم استفاده می کنید این امکان وجود دارد که سیگنال Wifi ضعیف باشد.
- تصویر دوربین مداربسته دارای رزولوشن پایینی است.
در صورتی که عوامل گفته شده باعث افت کیفیت دوربین نشده باشد. بهتر است قبل از خرید با یکسری از تکنولوژی های دوربین مداربسته آشنا شوید که می توانند در بالا بردن کیفیت دوربین مداربسته تاثیر بسیاری داشته باشند.
تکنولوژی افزایش کیفیت دوربین مداربسته
- وضوح تصویر یا Resolution
واحد اندازهگیری رزلوشن مگاپیکسل است. هرچه رزولوشن دوربین بالا باشد وضوح تصویر و کیفیت فیلم بالاتر خواهد رفت. البته شما باید بدانید که چه دوربینی با چه رزولوشنی را در کجا قرار دهید. به عنوان مثال برای فضای بیرون باید از دوربین با کیفیت بالا جهت خواندن پلاک دوربین استفاده کرد. در حالی که برای یک اتاق 3*3 اصلا نیاز به دوربین با کیفیت بسیار بالا نیست.
همچنین باید در هنگام خرید دقت کنید که کیفیت وضوح تصویر با میزان کیفیتی که دستگاه ضبط پشتیبانی می کند همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال اگر دستگاه dvr تا 3 مگاپیکسل را پشتیبانی می کند. اما شما دوربین 5 مگاپیکسلی خریداری کرده باشید. در نهایت نمایشگر تصویر 3 مگاپیکسلی را نشان خواهد داد.
- قابلیت WDR دوربین مداربسته
عموما دوربین های اصلی که در مقابل درب وردوی و فضای بسته قرار دارند، عموما چهره شخصی که وارد محیط داخلی می شود را سیاه و غیرقابل شناسایی نشان می دهد. درواقع اختلاف شدید نور بین محیط داخلی و بیرونی باعث بروز چنین پدیده ای می شود.
به همین دلیل بسیاری از کمپانی های سازنده دوربین مداربسته همچون هایک ویژن تکنولوژی WDR را به دوربین مداربسته اضافه کرده اند. قابلیت WDR دوربین مداربسته اختلاف نور موجود در تصویر را جبران می کند و تصویر شفافی را به شما اریه می دهد. برای آشنایی بیشتر با این قابلیت می توانید مقاله قابلیت WDR در دوربین های مداربسته چیست را در مجله فرکو بخوانید.
- قابلیت فیلترIR CUT
حتما برای اینکه دوربین مداربسته بتواند در شب نیز تصاویر را ضبط کند باید دارای قابلیت دید در شب یا IR باشد. قابلیت IR باعث می شود دوربین در شب از امواج مادون قرمز که برای چشم انسان قابل مشاهده نیست استفاده کند. اما مشکلی که ممکن است پیش بیاید این است که دوربین قابلیت دید در شب دارد به دلیل اینکه به جذب مادون قرمز حساس است و در روز نیز میزان امواج مادون قرمز زیاد است، تصاویر ضبط شده در روز دارای رنگبندی غیرطبیعی است.
برای حل این مشکل از تکنولوژی IR-CUT استفاده می شود. عملکرد این قابلیت به این صورت است که در روز فقط به امواج مرئی اجازه عبور می دهد و مانع از عبور امواج مادون قرمز می شود. اما به هنگام شب هنگامی که LEDهای مادون قرمز فعال می شود IR-CUT غیرفعال شده و نور مادون قرمز قابل رویت می شود.
- قابلیت Super Low Illustration دوربین مداربسته
دوربین مداربسته ای که دارای قابلیت Super Low Illustration باشد به حداقل نور برای تشکیل تصویر نیاز دارند. از قابلیت فوق در مکان هایی می توان استفاده کرد که امکان استفاده از دوربین مداربسته دید در شب وجود نداشته باشد.
- نرخ فریم یا frame rate
نرخ فریم بیانگر تعداد تصاویر یا فریم های دوربین مداربسته در هر ثانیه که با FPS نشان می دهند. 15 FPS معمولا کیفیت بسیار پایینی دارد. بنابراین بهتر است نرخ فریم دوربین مداربسته بین 25-30 فریم در ثانیه باشد. نرخ فریم هر دوربین در کاتالوگ و یا دیتاشیت محصولات avtech آمده است.
- قابلیت DIS دوربین مداربسته
گاهی دوربین مداربسته در محلی نصب شده است که در معرض باد، طوفان یا سایر عواملی است که باعث لرزش آن می شود. در نتیجه لرزش به وجود آمده باعث پرش تصاویر خواهد شد. از این رو تکنولوژی DIS باعث می شود تصاویر به هنگام لرزش نیز کیفیت مطلوبی را داشته باشند. از این رو موجب بالا بردن کیفیت دوربین مداربسته می شود.
راهکارهای مقابله با افت کیفیت تصویر دوربین مداربسته
هرگز دوربین مدار بسته با سنسور های ناشناس و متفرقه در نور آفتاب استفاده نکنید. همواره سعی کنید دوربین مداربسته با سنسورهای دارای طول عمر بالاتر را استفاده کنید. همچنین لازم است توجه داشته باشید جهت انجام انتقال تصاویر دوربین مداربسته با توجه به تعداد و کیفیت تصاویر دوربین، سرعت اینترنت بسیار مهم است. معمولا نرم افزار انتقال تصاویر در صورتی که سرعت اینترنت پایین باشد تعداد فریم و کیفیت تصویر را کاهش می دهد تا امکان نمایش تصویر فراهم شود. بنابراین سعی کنید برای انتقال تصویر بالاترین سرعت اینترنت را انتخاب کنید.