داکت دوربین مدار بسته چیست ؟
شاید در اکثر جاهایی که به دوربین مداربسته مجهز شدهاند دیده باشید که کابلی از تجهیزات در معرض دید نیست و اگر دقت کرده باشید همه کابل ها روی دیوار در یک کانال پلاستیکی قرار گرفتهاند. یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده در نصب دوربین داکت است. داکت دوربین مدار بسته یک کانال پلاستیکی درب دار است که برای محافظت و انتقال کابلها از آن استفاده میشود و معمولا بر روی دیوار و یا سقف نصب میشود که برای اینکار نیاز به دریل دارید. از آنجایی که داکتها معمولا ضد آب نیستند استفاده از داکت تنها در محل های مسقف صورت می گیرد و امکان نفوذ آب در آنها وجود دارد، لذا باید این مورد را در نصب دوربین مداربسته خود حتما لحاظ نماید. داکت های موجود در بازار انواع مختلف و دارای کیفیت ها ی متفاوتی هستند و با برند های گوناگونی در بازار دوربین مداربسته به فروش میرسد که دارای کیفیتها و درجه کیفی گونا گونی است که باید حتما در خرید تجهبزات جانبی دوربین مداربسته آن را در نظر بگیرید. پس در ادامه مجله فرکوویژن همراه ما باشید تا درباره داکت ها و ویژگی ها و کاربرد آن بیشتر بدانید.
نکات موردنیاز در انتخاب داکت دوربین مداربسته
۱. جنس بدنه داکت: برخی از انواع داکت در دراز مدت استحکام و انعطاف پذیری خود را حفظ نموده و مانند روز اول خود هستند، در حالی که برخی دیگر بعد از مدتی شکننده شده و اصطلاحا خشک میشوند و کارایی خود را از دست میدهند. پس باید در انتخاب داکت مناسب با توجه به کاربری محل مورد استفاده دقت کافی را به خرج داد یکی از دلایلی که داکتها خشک میشوند قرار گرفتن آنها در نور خورشید است و این امر باعث میشود که زود از بین برود برای همین برای نصب داکت باید از نور مستقیم خورشید محافظت شوند.
۲. اندازه بدنه داکت: سایز داکت باید متناسب با تعداد و قطر کابل های مورد استفاده در تجهیزات دوربین مدار بسته باشد و این مورد استاندارد است و تنها به عهده سازنده نیست، لذا باید بر اساس تعداد کابل هایی که میخواهد از داخل داکت رد کنید انتخاب نمایید.
۳. در داکت: درب داکت باید به گونهای باشد که به راحتی باز و بسته شود تا در صورت نیاز به اعمال تغییرات و یا تعمیرات دسترسی به کابلها میسر باشد، اصولا درب داکت ها به صورت کشویی هستند و باید با فشار در جای خود محکم شوند.
ویژگی داکت های دوربین مداربسته
جنس بدنه داکت: در هنگام خرید باید به جنس بدنه داکت دقت کنید. جنس بدنه داکت باید از کیفیت مناسبی برخوردار باشد و در طی زمان مقاومت و استحکام خود را حفظ نماید. برخی از انواع موجود داکت پس از مدتی مقاومت خود را از دست داده و می شکنند.
سایز داکت: با توجه به حجم و تعداد کابل کشی بکار رفته در نصب سیستم مداربسته باید داکت هایی با سایز مناسب انتخاب کنید.
درب داکت: داکت ها دارای درب هستند. درب داکت باید به آسانی باز و بسته شود تا در صورت نیاز، دسترسی به کابل ها و یا اعمال تعمیرات میسر باشد.
انواع داکت از نظر شکل و کاربرد
داکت ساده: داکت های پلاستیکی با ظاهری ساده هستند. از داکت ساده می توان در نصب دوربین مداربسته در منازل مسکونی و ادارات استفاده نمود.
داکت پارتیشن دار: از داکت پارتیشن دار زمانی استفاده می شود که تعداد کابل ها زیاد است. لذا برای نظم دادن به کابل ها و دسته بندی آنها از داکت پارتیشن دار استفاده می شود.
داکت شیاردار: از داکت های شیاردار می توان در تابلوبرق ها و موارد صنعتی استفاده نمود. با استفاده از داکت شیاردار سیم کشی های داخل تابلوهای برق به راحتی انجام می شود.
داکت قرنیزی: این نوع داکت با توجه به نامش شکلی شبیه قرنیز داشته و در پایین دیوارها می توان از آن استفاده نمود. برخی از این داکت ها نیز دارای طرح های مختلف چوب و … هستند و شکل ظاهری منظمی به کابل کشی می دهند.
سایز انواع داکت مورد استفاده در داکت کشی های نظارتی
داکت ها معمولا در اندازه های مشخص و استانداردی تولید می شوند. سایزهای استاندارد داکت عبارتند از:
داکت 1: با اندازه 10*10 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 1.5: با اندازه 15*10 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 2: با اندازه 20*20 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 2.5: با اندازه 20*25 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 3 معمولی: با اندازه 30*30 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 3 ارتفاع کوتاه: با اندازه 15*30 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 3.5: با اندازه 45*35 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 4: با اندازه 30*40 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 5: با اندازه 30*50 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 6 معمولی: با اندازه 45*60 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 6 پایه بلند: با اندازه 60*60 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 9 معمولی: با اندازه 45*90 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
داکت 9 پایه بلند: با اندازه 60*90 میلیمتر و طول 2 متر برای هر شاخه
تفاوت داکت با لوله فلکسی
در مقالت قبلی با کاربرد لوله فلکسی در دوربین مداربسته آشنا شدیم. هر دوی داکت و لوله فلکسی برای حفاظت، نگه داری و انتقال کابل ها به کار می روند. اما تفاوت آنها در این است که با توجه به مقاومت بیشتر لوله فلکسی نسبت به داکت بهتر است در محیط های داخلی از داکتو در محیط های خارجی از لوله فلکسی استفاده شود.
داکت کشی دوربین مدار بسته
داکت کشی به منظور تجمیع و جفت و جور کردن کابل ها در نصب دوربین مداربسته انجام شده و این امکان را فراهم میاورد تا کابل ها به صورت دستهای و از یک مسیر مشخص حرکت نمایند و این کار باعث این میشود تا کابل های شما در مقابل نور خورشید محافظت شده و یا اینکه در مقابل دسترسی مستقیم محصور باشد این امر باعث افزایش ایمنی نصب دوربین مداربسته میگردد تا بهترین نصب دوربی مداربسته را داشته باشید.
قیمت داکت دوربین مداربسته
با توجه به مطالب فوق در این مقاله از مجله فرکوویژن دریافتیم که ابزار داکت دوربین مداربسته یک ابزار جانبی جهت مرتب کردن و محافظت از کابل ها در محیط بسته در سیستم های نظارتی است که خیلی هم ضروری نیست که در پروژه با مقیاس کوچک که کابل کشی زیادی ندارد از آن استفاده کرد، اما در پروژه های با حجم بالای کابل میتوان از این وسیله استفاده کرد و امنیت سیم کشی دوربین را تامین کرد. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت داکت دوربین مداربسته و همچنین محصولات AVTECH با همکاران ما در ارتباط باشید تا راهنمایی لازم را در رابطه با دوربین مداربسته و تجهیزات جانبی را در اختیارتان قرار دهند.