نویز چیست و چگونه آن را در تصویر دوربین های مداربسته حذف کنیم؟
شاید همه شما این اتفاق برایتان افتاده باشد که هنگامی که عکس یا فیلمی را میگیرید متوجه نقطههای زیادی در تصویر باشید که تصاویر شما را تار یا کدر کند، از نظر تکنیکی به این نقاط نویز(Noise Reduction CCTV) میگویند که در دوربین های مداربسته هم به وضوح این پدیده رخ میدهد.
در واقع میتوان گفت نویز در دوربین مداربسته همان تداخل ناخواسته در سیگنال است. نویز ممکن است تصادفی، نویز سفید یا نویز منسجمی باشد که توسط الگوریتمهای دستگاه تولید شده یا از سوی دیگر ممکن است در اثر کم بودن نور مکان یا تداخل با یک منبع برق در همان نزدیکی، گرما یا مشکلی در CCD(دستگاه شارژ همراه) ایجاد شود. در این مقاله از مجله فرکو ویژن همراه ما باشید تا از علت نویز تصویر دوربین مداربسته و انواع نویز در دوربین های مداربسته بیشتر بدانید.

انواع نیوز در دوربین های مداربسته
همیشه در مواجهه با مشکل نویز دوربینها، دو نوع نویز داخلی وجود دارد که روی کیفیت تصویر دوربین های مدار بسته اثر میگذارند:
• نویز نوع اول (نویز های الکترونیکی): این نویز زمانی که سنسور CCD داغ میگردد و یا توسط ذرات خاک که به داخل دوربین راه پیدا کردهاند، ایجاد میشوند. نویزهای الکترونیکی بیشتر زمانها به طور تصادفی رخ میدهند و هیچ رابطهای با پیکسلهای تصویر اطراف ندارند و به طور پیوسته به شکل نقاط سیاه و سفید در تصویر ضبط شده ظاهر میگردند.
• نویز نوع دوم (نویزهای الکترومغناطیسی): بیشتر نویز دوربین مداربسته که از نوع نویز الکترومغناطیسی هستند توسط یک تداخل تصادفی که ریشه در حرکت الکتریسیته در مدارهای دوربین مداربسته دارد، رخ میدهد. این نویز باعث میشود رنگ پیکسلهای تصویر ضبط شده کمی با رنگ تصویر محیط واقعی متفاوت باشد و تصویر ضبط شده تار و کدر به نظر برسد.

چه عواملی باعث ایجاد نویز می شوند؟
عوامل متعددی وجود دارند که باعث به وجود آمدن نویز در تصاویر دوربین مداربسته میشوند که در ادامه به شرح هر یک از موارد با ذکر جزئیات و روش حل آن می پردازیم.
- مشکل در منبع تغذیه: یک دوربین مداربسته برای ارسال دیتاهای باکیفیت نیاز به دریافت ولتاژ الکتریکی کافی با توجه به دستورالعمل شرکت سازنده خود است. در بیشتر دوربین های مداربسته این مقدار ولتاژ مستقیم است، همچنین دوربین هایی هستند که با جریان متناوب کار می کنند. یعنی علاوه بر ولتاژ کافی، دوربین باید به اندازه کافی جریان مناسبی را برای کارکرد صحیح دریافت کند و اگر چنین نشود، مشکلات مربوط به تداخل و نویز در تصاویر دوربین مداربسته ممکن است به همراه سایر مشکلات ظاهر شود.
- عدم استفاده از کابل های با کیفیت: یکی از دلایل به وجود آمدن نویز در دوربین های مداربسته این است که کاربران به هنگام استفاده از کابل های کواکسیال یا کابل شبکه اگر به کیفیت کابل توجه نکرده و از کابل های مرغوب استفاده نکنند، باعث ورود امواج الکترومغناطیسی موجود در محیط به داخل کابل میشوند که همین عامل منجر به ایجاد نویز در تصاویر دوربین مداربسته میگردد.
خوب است بدانید در زمانی که این نوع کابل اختراع شد، ایده آن این بود که پوشش خارجی آن بتواند مانع از ورود امواج خارجی به داخل کابل شود. اگر جنس این پوشش خارجی از مواد با کیفیتی نباشد و یا قسمت هایی از آن از بین رفته یا خراشیده شده باشد باعث ایجاد مشکلات جدی در تصویر می شود. - . سترسازی نامناسب: زمانی که شما اقدام به مجهز کردن فضایی برای اجرای پروژه دوربین های مداربسته میکنید انتخاب مسیر مناسب برای عبور کابل تصویر دوربین مدار بسته یکی از راهکارهای اساسی در کاهش نویز تصویر تاثیرگذار است. در این میان محل نصب دوربین ها بسیار مهم است و باید تجهیزات و خود دوربین مداربسته در مکانی باشد که کمترین لرزش به دوربین وارد کند.
انتخاب مکان مناسب برای قرار گرفتن دستگاه ضبط DVR یا NVR نیز بسیار مهم است، چرا که برخی از محیطها باعث تشدید نویز تصاویر میشوند . راه حل این کار استفاده از ارت مناسب برای سیستم نظارت تصویری است که میتواند میزان نیوز تصویر دوربین مداربسته را کاهش دهد. - عدم استفاده از دوربین های با کیفیت: در برخی از پروژهها و محلهایی که افراد از دوربین مداربسته استفاده میکنند ممکن است دوربین ها ی مورد استفاده در سازمان یا مجموعه کیفیت مناسبی را نداشته باشند، در این صورت تصاویری که از دوربین گرفته میشود هم کیفیت پایینی دارد. بنابراین مهم است که در هنگام خرید، دوربین هایی را انتخاب کنید که حداقل الزامات مورد نیاز برای پروژه شما را داشته باشند.
یادتان باشد دوربینهای هایی که از برندهای متفرقه معمولا با هزینه کمی تهیه میشوند، اغلب توانایی لازم برای ارائه تصاویر با کیفیت و وضوح بالا به ویژه در شرایط نامساعد مانند شرایط نور کم را ندارند.
در حالت ایده آل پیشنهاد میکنیم با کارشناسان بخش فروش فرتاک گلوبال ویژن در در ارتباط باشید تا به شما دوربین هایی با نام تجاری معتبر ، به همراه دفترچه راهنمای محصول و یک شماره تلفن برای پشتیبانی فنی را معرفی کنند، در غیر این صورت با مشکلات تصویری جدی مواجه خواهید شد. - عدم استفاده از مبدل های با کیفیت: بسیاری از مشکلات دوربین ها همین بحث مبدل ها هستند که نصابان دوربین های مداربسته لازم است حتما در هنگام اجراسازی پروژهها به آن توجه کنند.
به عنوان مثال زمانی که قرار است در دوربین ها از کابل های Cat5e یا Cat6 استفاده کنید، باید از مبدلهایی که سازگاری با تکنولوژی دوربین را دارند، بهرهمند گردید. زیرا مبدل های مخصوصی برای هر یک از تکنولوژی های HDCVI،HDTVI یا AHD وجود دارد. همچنین از حداکثر فاصلهای که بین مبدل لازم است باشد مطلع باشید تا از وجود نویز تا حد ممکن در دوربینها بکاهید. - داغ شدن بیش از حد دوربین: در هنگام خرید دوربین مداربسته لازم است که حتما شما به کیفیت دوربین توجه ویژهای داشته باشید و از برندهای معروف که در شرکت های معتبر عرضه میشود، دوربین های خود را خریداری کنید. به این دلیل که دوربین مداربسته در حالت معمولی خود کمی داغ میشود که در وضعیت عادی ایده آل است.
اما زمانی که دوربین کیفیت پایینی دارد، گرمای زیادی را از خود تولید میکند که همین عامل علت نویز در تصویر میشود. البته باید گفت که داغ شدن بیش از حد دوربین های مداربسته ممکن است به علت عدم تهویه مناسب در محلهای نصب دوربین به ویژه در مکان های بسته که در معرض نور خورشید یا یک منبع گرمای دیگر هستند، باشد. - ضعف در اتصالات دوربین و تجهیزات: حتما اتصالات برق و اتصالات کابل کواکسیال و شبکه همواره باید در دستگاه های دوربین مداربسته و لوازم جانبی به درستی بررسی گردد. در این روش با استفاده از کانکتورهای BNC با کیفیت می توانید تا حد زیادی نویز تصویر را کاهش دهید.
- نبود نور کافی و مناسب: برای اینکه دوربین شما بتواند تصاویر را از محل هایی که مورد هدف شما هستند برداشت تصویر را داشته باشد نیاز به نور کافی در محیط است. چرا که نور فاکتوری است که شامل انواع دوربینها میشود.
اما باید به این نکته توجه داشته باشید که در ضبط تصاویر در محیطهای تاریک همواره نویز ایجاد میگردد که یک روند طبیعی است و همه دوربین ها این مشکل را با روشنایی کم نیز دارند. چنانچه دوربین با کیفیت بالا و گرانتری را اگر انتخاب کنید این مشکل به حداقل میرسد. یعنی هر چه سنسور تصویر به کار رفته در دوربین بزرگتر باشد، تصویر در شرایط نور کم کیفیت بهتری خواهد داشت.

نحوه حذف نویز در دوربین های مداربسته
بهتر است در اولین گام از سادهترین روشها شروع کنید و فیش BNCها و کنداتورهای خود را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را تعویض و از BNC لحیمی استفاده کنید. منبع تغذیه دوربین نویز دار را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.
به یاد داشته باشید که تمامی دستگاههای خود را در داخل زمین قرار دهید و در صورت برخورد بدنه دوربین یا فیشها به فلزات آن قسمت را عایق کنید. در صورت برطرف نشدن مشکل احتمالا مجبور خواهید بود مسیر کابل کشی خود را عوض کنید یا از ویدئو بالون استفاده کنید.
معمولا در برخی از موارد وجود نویز در تصویر دوربین های مداربسته به دلیل در نظر نگرفتن اصول استاندارد نصب یا شرایط بد محیطی است. با این حال چک کردن چنین مشکلی بسیار ساده است. کافی است شما دوربین خود را مستقیم به DVR وصل کنید. در صورت وجود نویز احتمالا مشکل از دوربین است. سیستم های تحت شبکه مقاومت بسیار بالاتری نسبت به نویزهای الکترومغناطیسی دارند و در صورت بروز مشکل هم به جای وجود نویز در تصویر شما با کاهش سرعت در ارسال اطلاعات یا قطع موقت شبکه رو به رو خواهید شد.
مشکل نویز در تصویر دوربین های تحت شبکه
مشکل نویز در دوربین های تحت شبکه به دلیل نحوه ارسال و دریافت اطلاعات به وجود نمیآید. در واقع سیستم های تحت شبکه مقاومت بسیار بالاتری نسبت به نویزهای الکترومغناطیسی دارند و در صورت بروز مشکل هم به جای وجود نویز در تصویر شما با کاهش سرعت در ارسال اطلاعات یا قطع موقت شبکه رو به رو خواهید شد.
بنابراین میتوان گفت نویز در تصویر دوربین های مدار بسته گاها آنقدر پیچیده است که شاید نصاب هیچ راه حلی برای آن پیدا نکند. اما به اشتراک گذاشتن تجربه و مطالعه تجربیات مختلف مشتریان میتواند شما را به راه حل نزدیکتر کند. یادآور میشویم که همیشه راه حلی برای مسائل وجود دارد که در این مقاله از وبلاگ فرتاک گلوبال ویژن منتظر نظرات دوستان و تجربیات شما در زمینه نویزهای دوربین مداربسته و راهحلهای آن هستیم.