یکی از مهمترین دلایل و هدف از نصب دوربین و سیستم تصویری، برقراری امنیت است. با استفاده از دوربین مداربسته هم میتوان از وقوع جرم پیشگیری کرد و هم در صورت وقوع جرم، میتوان پیگیری شخصی یا حتی قضایی کرد. دوربین های مدار بسته با اهداف مختلفی در محل های مختلف با توجه به نیازها و کاربری های متفاوت نصب و راه اندازی می شوند. نباید فراموش کرد که نوع دوربین های مورد نیاز در هر محل بستگی مستقیم به اهداف ما از نصب سیستم دارد. در این مقاله از مجله فرکوویژن به بررسی مهمترین و متداول ترین اهداف نصب سیستم های مداربسته می پردازیم و هر یک را به صورت مفصل بررسی خواهیم کرد، پس همراه ما باشید.

مهم ترین دلایل استفاده از دوربین های مدار بسته
- حسابرسی مالی و اعتباری و نظارت روی معاملات توسط دوربین: یکی از مهمترین اهداف نصب سیستم های مدار بسته کنترل مالی و نظارت بر معاملات است که با هدف جلوگیری از سرقت یا حوادث بین فروشنده و خریدار صورت می گیرد. نمونه های رایج آن عبارت است از نصب دوربین برای کنترل صندوق فروشگاه، نصب دوربین برای نظارت بر تراکنشهای POS و نصب و راه اندازی دوربین در مکان هایی که معاملات در آنجا انجام می شود. همچنین ضبط تصاویر کسانی که با کارت های اعتباری به سرقت رفته معامله می کنند به شناسایی و تعقیب آنها کمک خواهد کرد.
- نظارت بر عملکرد کارکنان توسط دوربین مدار بسته: نظارت بر عملکرد کارکنان به این معنی است که یک کارفرما با استفاده از دوربین های نظارتی نحوه عملکرد یک کارمند را تحت نظر بگیرید و از کیفیت اجرایی وظایف اطمینان حاصل کند. در این حالت کارفرما با رعایت اصل حفظ حریم خصوصی ، در مکان های کاری اقدام به نصب دوربین مدار بسته می کند . این دوربین ها می توانند به صورت زوم و یا به صورت واید روی محل اجرای کار تنظیم شده باشد. کارفرما ممکن است تصاویر را با استفاده از سیستم انتقال تصویر توسط اینترنت یا شبکه کنترل نموده و بر فعالیت کارکنانش نظاره گر باشد.
- جلوگیری از سرقت و جنایت: برکسی پوشیده نیست که یکی از مهمترین اهداف نصب سیستم های امنیتی و دوربین مداربسته جلوکیری از ارتکاب جرم و سرقت است. دوربین های امنیتی اغلب سبب کاهش جرایم می شود و در صورت وقوع آن به کشف سرنخ ها و تعقیب سارقین و مجرمین کمک می کند. بر اساس آمار بیش از نیمی از سارقین پس از دیدن دوربین های مدار بسته از سرقت منصرف می شوند. در واقع دوربین عامل بازدارندگی خواهد داشت.
- نصب دوربین های مدار بسته با هدف کنترل ترافیک: یکی دیگر از اهداف متداول در نصب دوربین های مدار بسته، استفاده از سیستم های کنترل ترافیک می باشد. این سیستم ها معمولا از دوربین های پلاک خوان برای کنترل و تعقیب خودروها استفاده می کنند. دوربین های ترافیکی در خیابان ها، جاده ها و معابر عمومی نصب می شوند و معمولا توسط امواج بیسیم به اتاق کنترل ناحیه ای متصل می شوند.
برخی از این سیستم ها قابلیت ثبت پلاک و آلارم جرایم راهنمایی و رانندگی را دارند. در یک مثال ساده دوربین مداربسته با جستجوی پلاک خودرو در پایگاه داده اطلاعات جرایم را به نمایش می گذارد و یا بر عکس با ضبط آن یک تخلف را در پایگاه داده ثبت می کند. در نوع متداول دیگر، دوربین های کنترل سرعت توسط برآورد سرعت خودرو تصاویر را در سیستم ثبت می کنند. - گسترش توانایی های نظارتی برای ماموران امنیتی: دوربین های مداربسته به ماموران امنیتی و افسران پلیس این امکان را می دهند که بتوانند روی محیط تحت نظارت خود کنترل بیشتر و دقیق تری داشته باشند. برای این منظور معمولا از اتاق های کنترل و دوربین های PTZ استفاده می شود. دوربین های PTZ یا اسپیددام دوربین هایی هستند که قابلیت چرخش و زوم روی هر محل مورد نظر را دارند. به این ترتیب ماموران امنیتی می توانند با استفاده از کنترل از راه دور PTZ ، موارد مشکوک را با جزئیات بیشتر مورد نظارت قراردهند. صرف نظر از مباحث کنترل PTZ، ماموران همچنین قادر خواهند بود با استفاده از تکنولوژی های جدید تشخیص چهره و یا نرم افزار های کنترل تردد از ورود و خروج ها اطمینان بیشتری حاصل کنند.
- نصب دوربین با اهداف تربیتی و آموزشی: بسیاری از مراکز آموزشی و تربیتی خصوصا مراکز تربیتی کودکان، از سیستم های مدار بسته جهت نظارت بر رشد و فعالیت کودکان و دانش آموزان استفاده می کنند. هدف از این کار مشاهده میزان پیشرفت روزانه و بررسی حرکات آنهاست.
در برخی موارد کودکانی که دارای شرایط خاص هستند نیز توسط این سیستم مورد مداوا قرار می گیرند. دوربین مدار بسته به مربیان این امکان را می دهد تا با توجه به میزان پیشرفت و حرکات اصلاحی روند رشد کودکان و دانش آموزان را برنامه ریزی کنند.
در برخی موارد نیز از سیستم های مدار بسته برای سنجش سطح کیفی آموزش مربیان و اساتید توسط مسئولین سیستم های آموزشی استفاده می شود. اینها مجموعه ای از مهمترین اهداف نصب سیستم های دوربین های نظارتی مدار بسته بودند. اگرچه دوربین های نظارتی در بسیاری از موارد دیگر نیز از جمله اهداف نظامی ، پزشکی ، فضانوردی علمی و پژوهشی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

برای حسابرسی های مالی و اعتباری معمولا از دوربین های با لنز زوم و رزولیشن بالا استفاده می شود. به این ترتیب تصاویر پول های نقد رد و بدل شده و همچنین چک ها و کارت های اعتباری واضح خواهد بود.
در این مقاله هدف از نصب دوربین مداربسته در محل های مختلف را برایتان شرح دادیم، بنابراین آینده دوربینهای مداربسته بدین صورت خواهد بود که سیستمهای نظارتی نسل جدید به کلی تغییر رویه دادهاند و با استفاده از تکنولوژی تصویری دیجیتال و بهرهگیری از امکانات ارتباطی شبکههای Ethernet خود را به بخشی از این شبکهها تبدیل کردهاند. در ساختار جدید این سیستمها، نیازی به وجود یک شبکهی کابلی نقطه به نقطه آنالوگ نیست و تجهیزات اضافی از بین رفتهاند. در این ساختار، دوربینهای نظارتی، مستقیم به شبکههای محلی وارد میشوند و تصاویر زندهی دیجیتال را به هر نقطهی دلخواه روی شبکه ارسال میکنند. همچنین میتوان از هر جایی، دوربینها را نظاره کرد و بدون نیاز به تجهیزات و مسیرهای ارتباطی دیگر، از راه دور نیز این دوربینها را کنترل کرد.
شرکت فرتاک گلوبال ویژن نماینده رسمی محصولات مدار بسته ای وی تک تایوان در ایران با ارائه محصولات مدار بسته روز دنیا با جدید ترین تکنولوژی های روز و همچنین استفاده از کارشناسان حرفهای، آماده است تا نیاز مختلف مشتریان خود را با مناسب ترین پیشنهاد محصول و قیمت پوشش دهد. شما می توانید برای استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان فرکو ویژن با شماره تلفن ویژه 02188730400 تماس حاصل فرمایید.