اتاق مانیتورینگ دوربین مدار بسته و تجهیزات وابسته به آن
جهان امروز به سمت اتوماسیون و هوشمندسازی حرکت میکند. اگر شما سازمان، کارگاه یا مجموعه بزرگی دارید که تعداد زیادی دوربین مداربسته در آن نصب کردهاید، برای نیاز به اتاق مانیتورینگ دوربین ها دارید تا با کنترل و نظارت بر تصاویر ارسالی از دوربینها و مدیریت بهتر سازمان برای جلوگیری از اتفاقات احتمالی نیاز است که حتما مکانی به صورت جداگانه برای این کار در نظر بگیرید. خوب است بدانید که این فضای کنترلی باید طوری طراحی شود که تمامی تجهیزات مورد نیاز در آن جای داده شود و سایر عوامل موثر در کنترل و مدیریت مکان را در آن تعبیه و نصب کرد.
در این شرایط با توجه به پراکندگی دوربین های مداربسته، گزینهای پیش روی شما قرار میگیرد که نیاز است جایی برای مانیتورنیگ وجود داشته باشد که مداوم به کنترل تصاویر دوربینها بپردازد. اتاقی به نام اتاق کنترل مرکزی دوربین مداربسته یا اتاق مانیتورینگ برای این منظور تهیه میشود.
اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته اتاقی است که تصاویر کلیه دوربین های مداربسته در این اتاق کنترل و هدایت میشوند که ما میتوانیم کنترل دوربینها اعم از زوم، چرخاندن و… را به دست بگیریم. پس در این مقاله از مجله فرکو ویژن همراه ما باشید تا بیشتر در رابطه با اتاق مانیتورینگ و تجهیزات مرتبط با آن بدانید.
اتاق مانیتورینگ چیست؟
قبل از این که وارد جزییات اتاق مانیتور بشویم لازم است که تعریفی از اتاق مانیتورینگ داشته باشیم. باید گفت که اتاق مانیتورینگ به فضایی اختصاص دارد که کلیه تجهیزات لازم برای مدیریت و مشاهده تصاویر ارسالی دوربینهای مداربسته در آن قرار میگیرد. اتاق های مانیتورینگ را معمولا در شرکتها، سازمانهای بزرگ، بیمارستانها، مترو و غیره میبینید که تعداد دوربینهای زیادی دارند. پیشنهاد میکنیم در اتاق مانیتورینگ مجموعه خود حتما از تجهیزات با کیفیت برای مشاهده تصاویر ارسالی از دوربینهای مداربسته استفاده کنید.
برای درک بهتر عملیاتی که در اتاق مانیتورینگ انجام میشود به این مثال توجه کنید که مکانی را با ۱۲۸ دوربین مداربسته مجهز کردهاید. تصاویر ارسالی معمولا در دستهبندیهای ۱۶و ۳۲ تایی تقسیم بندی شده و در یک نمایشگر مجزا نمایش داده میشوند. اگر بخواهید این ۱۲۸ دوربین را به دسته بندیهای ۳۲ تایی تقسیم نمایید نیازمند ۴ نمایشگر برای مشاهده تصاویر و همچنین ۲ فرد به عنوان اپراتور هستید. هر اپراتور میتواند بر ۲ نمایشگر نظارت داشته باشد و مجموعا ۶۴ تصویر را کنترل کند. علاوه بر ۴ نمایشگری که در بالا توضیح دادیم، حداقل به ۲ نمایشگر با ابعاد کوچکتر برای مشاهده تصاویر مهم به صورت جداگانه نیاز دارید. با این کار در صورت بروز مشکل در هر یک از تصاویر، اپراتور تصویر دوربین را بر روی مانیتور جداگانه آورده و با کیفیت و ابعاد بهتری آن را مشاهده مینماید.
به علاوه اگر شما در مجموعه خود از دوربین مداربسته گردان (Speed Dome) یا زومدار در سیستم مورد نظر استفاده میکنید، اپراتور میتواند با استفاده از قابلیتهای موجود در این دوربین بر روی نقطه مورد نظر در زوایای مختلف زوم نموده و یا جهت دوربین را تغییر دهد.
اتاق کنترل دوربین مداربسته باید به اندازهی کافی بزرگ باشد تا بتوان اسباب، وسایل و تجهیزات را به بهترین شکل در آن جای داد. بعد از قرار دادن تجهیزات، میبایست فضای کافی برای کار کردن افراد وجود داشته باشد. اگر اتاق مانیتورینگ دوربین مدار بسته کوچک باشد و یا از لحاظ ظاهری ساختار مناسب و موزونی نداشته باشد، تیم مانیتورینگ با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد.
همچنین ساختار نامناسب اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته میتواند بر نحوه قرار گرفتن مانیتورها تاثیر بگذارد که این امر علاوه بر اینکه توانایی اپراتور را در اسکن کردن تصاویر چندگانه دوربین محدود میکند، وی را در معرض خطرات ایمنی و آسیب به سلامت قرار میدهد.
هنوز به صورت دقیق، ویژگیهای یک صفحهی نمایش خوب مشخص نشده است، اما اگر بخواهیم از نقطه نظر اپراتورها به این موضوع نگاه کنیم، مانیتورهای اتاق کنترل نیازمند صفحهی نمایش مناسب است که وضوح کافی دارد و جزئیات بصری به خوبی قابل دید است. البته باید به زاویهی دید اپراتور با مانیتورها هم به خوبی توجه گردد.
علاوه بر عوامل داخل اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته، عوامل دیگری همچون خود دوربینهای مداربسته نیز وجود دارد که باید توجه ویژهای در انتخاب آنها داشت. هر چه دوربینی که شما انتخاب میکنید از قابلیتهای ارزشمندتری برخوردار باشد، باعث بهبود کارایی خواهد شد، به عنوان مثال، اگر دوربین شما قادر به حرکت، بزرگنمایی و گرفتن تصاویر باکیفیتتر در شب باشد، بسیار ارزشمند خواهد بود.
از چه نوع مانیتورهایی در اتاق مانیتورینگ استفاده می شود؟
این امر به نوع خروجیهای تعبیه شده در انواع مانیتورهای صنعتی و معمولی موجود در بازار بستگی دارد. معمولا مانیتور دارای خروجیهای HDMI و VGA هستند. توصیه میشود در هنگام خرید نمایشگر به رزولوشن پخش آن نیز توجه نمایید که مطابق با رزولوشن خروجی دوربینهای مداربسته باشد. زیرا زمانی که یک دوربین مدار بسته با کیفیت تصویر 4k دارید بهتر است از مانیتورهای با کیفیت k4 نیز استفاده کنید تا یک LCD با کیفیت HD.
از چه نوع مانیتورهایی در اتاق مانیتورینگ استفاده می شود؟
برای اینکه شما بتوانید در مرحله نخست محیطی را که در آن چندین دوربین مداربسته کار گذاشته شده است را به اتاق مانیتورینگ مجهز کرد باید چند وسیله اساسی در آن وجود داشته باشد. اصلیترین وسیلهها برای انجام این کار عبارت اند از:
- به کار گذاشتن چندین صفحه نمایشگر در ابعاد مختلف با توجه به سایز اتاق مانیتورینگ
- خرید صندلیهای راحت برای نشستن اپراتورها
- تنظیم نور محیط برای جلوگیری از خستگی چشم اپراتورها
- مجهز کردن به سیستم تهویه مناسب و میز کار خوب
- فضایی برای ذخیرهسازی اطلاعات لازم
قابلیت هایی که یک اتاق مانیتورینگ میتواند داشته باشد:
- جمع آوری تصاویر از نقاط مختلف در یک محل
- کنترل یک دوربین از چندین نقطه
- تعیین دسترسی هر یک از افراد به تصاویر با توجه به محدوده دسترسی
- نظارت بر تصاویر کلیه دوربین هایی که در مجموعه نصب شدهاند
- دسترسی به تصاویر ضبط شده، کنترل دوربین، تنظیمات
- تجهیزات موجود در اتاق مانیتورینگ
- مانیتور، LCD ، PC های معمولی
- صندلی های راحت و استاندارد
- دما، روشنایی و تهویه مناسب
- وجود فضایی برای خواب و استراحت اپراتورها
- وجود دستگاههای جهت ضبط تصاویر
- رکهایی با ابعاد مناسب برای تجهیزات
- داشتن کیبورد کنترلری برای دوربین های PTZ یا اسپید دام در صورت استفاده از این نوع دوربین ها در مجموعه یا سازمان
اتاق مانیتورینگ دوربین های مدار بسته
با توجه به تمامی مطالبی که در رابطه با اتاق مانیتورینگ و تجهیزات مرتبط با آن گفته شد میتوان به میزان اهمیت اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته در برقراری امنیت یک مکان خاص پی برد. در نهایت میتوان گفت اتاق مانیتورینگ قلب اصلی مکانهای حساس از نظر امنیتی است. پس اگر شما نیز صاحب مکانی بزرگ هستید که بابت امنیت آن نگران میباشید بهتر است همین الان دست به کار شوید و با کارشناسان ما در فرتاک گلوبال ویژن تماس بگیرید. چرا که برای انجام این کار بهتر است با فردی متخصص در این حوزه مشورت کنید. سپس اقدامات لازم برای ایجاد چنین مکانی را فراهم کنید. پس با شماره تماس 02188730400 تماس بگیرید تا راهنمایی و مشاوره لازم را دریافت کنید.