دسته‌بندی نشده

تکنولوژی تشخیص چهره ( Face Detection ) در دوربین مدار بسته

یکی از ویژگی های منحصر به فرد دوربین های مدار بسته هوشمند که مورد توجه بسیاری از مشتریان قرار می گیرد ، قابلیت تشخیص چهره افراد است . افراد از این دوربین برای شناسایی چهره افرادی که درقسمت های مختلف عبور می کنند استفاده می کنند . دوربین های تشخیص چهره می توان در موقعیت های مختلفی مانند درب های ورودی و خروجی اماکن مهم مانند ترمینال های مسافربری ، فرودگاه ها ، ساختمان های دولتی ، بانک ها و … استفاده نمود . کاربرد دیگر دوربین تشخیص چهره ، نظارت بر ورود و خروج به اتاق های مهم مانند اتاق دیتا سنتر ، اتاق کنترل ، مرکز مدیریت بحران است . این تکنولوژی در سیستم نظارت تصویری آنالوگ وجود ندارد از این رو افراد تنها در سیستم های تحت شبکه می توانند با دوربین های خاصی این قابلیت را در اختیار داشته باشند .

منظور از تشخیص و شناسایی چهره ( Face Detection ) چیست ؟

هنگامی که در دنیای مدار بسته از تکنولوژی تشخیص چهره صحبت می کنیم ، منظور آنالیز تصویر دوربین مدار بسته می باشد این مفهوم به VCA یا Video Content Analytics معروف است . VCA الگوریتمی هوشمند است که با پردازش تصویر دوربین مدار بسته مواردی مانند تشخیص حرکت، چهره و تشخیص عبور از خط فرضی ، ورود غیر مجاز به محوطه و … را برای کاربران انجام می دهد . این قابلیت بر روی هر دوربین مدار بسته ای وجود ندارد و تنها دوربین های مخصوص از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند .

سیستم تشخیص چهره دوربین مدار بسته چگونه عمل می کند ؟

دوربین شناسایی چهره با استفاده از الگوریتم های هوشمند ویژگی های ظاهری و قوانینی مانند فاصله بین چشم ها ، ابرو ها ، بینی ، خطوط صورت ، چانه و گوش و مواردی شبیه به آن را شناسایی کرده و چهره افراد را ثبت می کند . این نوع دوربین می تواند چهره افراد را حتی زمانی که بصورت مورب جلوی دوربین قرار می گیرند ( حداکثر ۴۵ درجه انحراف ) هم ، با دقت قابل قبولی تشخیص دهد . پس از تشخیص چهره ، دوربین تصویر چهره فرد را ثبت کرده و در رکوردر ( NVR یا سرور ضبط دوربین مدار بسته ) ذخیره می کند و کاربر قادر است بدون  بررسی تصاویر ضبط شده دوربین و تنها با بررسی عکس های ثبت شده دوربین Face Detection ، چهره افراد را مشاهده نماید .

تشخیص چهره و شناسایی چهره در دوربین مدار بسته چه تفاوتی با هم دارند ؟

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید آن است که دوربین تشخیص چهره (Face Detection ) با دوربین عکس برداری از چهره ( Face  Capture ) متفاوت است . این نوع دوربین، چهره فرد را شناسایی کرده و به کاربران اجازه می دهد چهره های مختلف را در دیتا بیس دوربین جستجو کنند در حالی که دوربین Face  Capture تنها از هر فرد یک یا چند عکس ثبت و در دیتا بیس ذخیره می کند و کاربر نمی تواند در تصاویر ضبط شده ،  عکس  را جستجو نماید . به عنوان مثال اگر چهره فردی توسط دوربین تشخیص و شناسیی چهره شناسایی شود، در صورتی که فرد در  منطقه ای که با این دوربین پوشش داده شده است قرار بگیرد ، کاربر می تواند از طریق شناسایی چهره فرد ، او را تحت نظر داشته و ردیابی کند و حتی از ورود فرد به فضاهای ممنوعه باخبر شود . در صورتی که این قابلیت در دوربین فیس کپچر وجود ندارد .

برخی از مزایای دوربین های تشخیص و شناسایی چهره
پیشگیری از وقوع جرم

یکی از ماموریت های حیاتی سیستم های نظارت تصویری پیشگیری از وقوع جرم و جنایت است ، این دوربین ها می توانند با تشخیص به موقع چهره افراد در مکان های جرم خیز و خطر ناک ، از بروز حوادث ناگواری مانند قتل ، دزدی و سایر مواردی که قانون را نقض می کنند ، پیشگیری کند .

جمع آوری مدارک ارزشمند تصویری

چنانچه در محلی نیاز به جمع آوری اطلاعات مفید برای ارائه به مراجع قضایی دارید ، بهترین راهکار استفاده از دوربین مدار بسته تشخیص چهره است . این دوربین ها با تشخیص و شناسایی و ثبت چهره افراد ، اطلاعات لازم به عنوان مدرک را برای ارائه در مراجع قضایی جمع آوری می کنند .

ثبت چهره افراد در محل های پر تردد

در یک محل پر تردد استفاده از یک دوربین شناسایی چهره امری حیاتی است. این نوع دوربین می تواند صورت تمامی افراد وارد شده به محل مورد نظر شما را ثبت و در حافظه ی امن ضبط کند . کاربران می توانند با معرفی تصویر افراد سابقه دار و مجرمام خطرناک به دوربین ، از ورود آنها به محل مورد نظر باخبر شوند .

شرکت فرتاک گلوبال ویژن نماینده انحصاری محصولات AVTECH تایوان در ایران افتخار دارد تا سبد کامل محصولات دوربین مدار بسته را با توجه به نیاز و بودجه در اختیار مشتریان قرار دهد . کارشناسان مشاور ما در شرکت فرکو ویژن آماده اند تا مناسب ترین راه حل نظارت تصویری را برای شما ارائه دهند . جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن ویژه 02188730400 در تماس باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *